Sport

Novak govorio o sukobu Izraela i Palestine: Kao dete rata, veoma me povređuje...

Najbolji teniser sveta prokomentarisao je sukobe u pojazu Gaze i stradanje nevinih civila
Novak govorio o sukobu Izraela i Palestine: Kao dete rata, veoma me povređuje...Getty © Dean Mouhtaropoulos

Novak Đoković rutinski je započeo nastup na mastersu u Parizu pobedom nad Tomasom Ečeverijem u drugom kolu, nakon čega je razgovarao sa novinarima.

Jedno od pitanja za prvog igrača sveta bilo je da prokomentariše rat između Izraela i Palestine.

"Kao dete rata, veoma me povređuje ono što se dešava u svetu, a dešava se već neko vreme, ne samo u Izraelu i Palestini, već širom sveta", počeo je Đoković.

On je poslao poruku mira.

"Užasno je to. Šaljem ljubav svim civilima koji pate i nadam se da će se sve okončati ubrzo. Uvek zagovaram mir i to je moja poruka. Šaljem im ljubav."

Govorio je Novak i o velikoj promeni u timu koja se dogodila nedavno – više ne sarađuje sa dugogodišnjim menadžerima Edoardom Artaldijem i Elenom Kapelaro.

"Da, promenio sam svoje menadžere. Edoardo i Elena su bili sa mnom više od deset godina, ali više ne sarađujemo. Naravno, ostali smo prijatelji, ali profesionalno smo odlučili da krenemo različitim putevima."

Najavio je osvajač 24 grend slema neke nove stvari u "imidžu".

"Ulazim u novo poglavlje kada je menadžment u pitanju, ali i čitav pristup stvarima van terena. Tek je početak, prelazni period nije lak jer smo dugo radili zajedno. Biće potrebni meseci da se uspostavi novi sistem, ali napredujemo. Ne bih ulazio u razloge prestanka saradnje – odlučili smo se za različite puteve", zaključio je Đoković.

Svetski "broj 1" u narednom kolu u "Bersiju" igra protiv Holanđanina Talona Grikspora, a taj duel na programu je oko 19.30.

image