Medvedev hvalio Đokovića: Dokazao im je da nisu bili u pravu

Nekada najbolji teniser sveta Danil Medvedev je uoči turnira u Torinu imao šta zanimljivo da kaže o Novaku Đokoviću, ali i Rafaelu Nadalu.

Završni masters u Torinu je počeo u nedelju, a na njemu se osam najboljih igrača na svetu takmiči za poslednji trofej u sezoni. Najbolji teniser sveta Karlos Alkaraz je odsutan zbog povrede, ali već smo imali priliku da vidimo nekoliko sjajnih mečeva od početka takmičenja.

Rafael Nadal je izgubio od Tejlora Frica, dok je Andrej Rubljov savladao Danila Medvedeva. No, pre samog turnira, organizatori su smestili u krug svu osmoricu igrača koji su imali šta zanimljivo da kažu, pa tako i sam Medvedev - koji je iskoristio priliku da pohvali Novaka Đokovića i Nadal.

"Oduvek sam mislio da su Rafa, Novak i Rodžer najbolji igrači u istoriji. I ljudi oko mene kažu, 'Rafa je gotov', zbog svih tih povreda. Siguran sam da ste i sami to čuli, ali Rafa je mnogo puta pokazao da nisu bili u pravu", rekao je Medvedev.

Rus je u sličnom tonu pričao i o Đokoviću.

"Kada je Novak stigao na ATP tur, svi su govorili 'ovaj dečko je mlad, neće uraditi ništa u poređenju sa Rodžerom i Rafom'. I njima je pokazao da nisu bili u pravu. Zato se divim svima njima i zato su najveći šampioni ovog sporta", dodao je Danil.

Rus ističe da je svetski tenis u procesu posebne tranzicije. Kako navodi, nadolazeća generacija neće mnogo zaostajati za velikim šampionima.

"Teško je reći gde su mladi sada, posebno kada još pričate i o sebi. Voleo bih da kažem za sebe, gledajte, ja sam broj jedan na svetu, ali nije tako. Moj trener se smeje na sve te priče, on kaže, 'da, u redu, kada su igrali Mekinro i Borg, kada su bili pri kraju karijere, svi su govorili, tenis je gotov, nećemo imati više velike igrače'. Onda smo imali Samprasa, Agasija... Sampras se povukao, u redu, tenis je gotov. Potom su došli Novak, Rodžer, Rafa. Da ste nekog pitali pre toga, rekli bi vam da tenis neće biti zanimljiv. Isto je i sada. Tenis je sjajan sport, ne vidim zašto bi naša generacija nešto propustila. Naravno, možda nećemo stići do 20 slemova, jer to nije niko pre Novaka, Rodžera i Rafe, tako da su i oni pre bili gori od njih. Neće nas biti sramota. Mogu da pričam samo u svoje ime. Daću sve od sebe da uzmem što više titula, da budem i ovde u finalu", zaključio je Medvedev.