Teodosić nosio Zvezdu, Jago "rasporio" Bajern – herojska pobeda crveno-belih!

Crveno-beli velikom borbenošću došli do važne pobede i prekinuli lošu seriju u elitnom takmičenju

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su posle velikog preokreta minhenski Bajern rezultatom 74:68 i tako upisali prvi trijumf nakon četiri neuspeha.

Crveno-beli su prekinuli crnu seriju u Evroligi i potpuno zasluženo ostvarili važan uspeh posle minusa od 14 poena.

Duel u "Štark areni" počeo je veoma nervozno, igrači i jedne i druge ekipe su promašivali, pa smo prve poene videli tek posle nešto više od dva minuta. Zvezda je povela, ali je onda Bajern preokrenuo i zahvaljujući Seržu Ibaki i Karstenu Edvardsu došli do prednosti.

Nisu imali crveno-beli rešenja za gorostasnog centra, u napadu je škripalo, zbog čega su Bavarci imali pet, šest poena viška.

Ekipa Janisa Sferopulosa je početkom drugog perioda pojačala odbranu, približila se na posed razlike, ali je onda usledila serija rivala. Dve trojke i gosti su otišli na plus devet, nakon čega se činilo da će se Zvezda teško vratiti.

Međutim, Miloš Teodosić je pokrenuo saigrače, zabeležio je čak sedam asistencija u prvom poluvremenu, a velika borbenost nagrađena je u poslednjim trenucima druge deonice, kada je Adam Hanga pogodio trojku preko ruke.

Srpski šampion se u potpunosti vratio i na odmor otišao sa minimalnim zaostatkom (33:35).

Iako je "momentum" u tim trenucima bio na strani domaćina, Zvezdine igrače kao da je presekla pauza i katastrofalno su otvorili treći period.

Bajern se trojkama brzo odlepio, Šabaz Nejpir je bio najslabija karika u odbrani i ekspresno je stvoren dvocifren zaostatak. Imali su igrači Pabla Lasa i maksimalnih +14, pre nego što je usledio još jedan nalet Zvezde.

Prepolovljen je minus, uhvaćen je ritam u napadu i sve to je došlo na naplatu u poslednjih deset minuta. Više od pola četvrtine Zvezda je držala Bajern na samo jednom poenu, Mitrović je doneo prednost, a onda je Teodosić sa dve trojke istu i održao.

Na kraju, heroj iz senke bio je Jago dos Santos, koji se hrabro nosio sa mnogo snažnijim protivničkim igračima. Zaslužio je da pogodi trojku sa osam metara na 30 sekundi do kraja i "raspori" Bavarce.

Teo je bio ubedljivo najbolji sa 16 poena i 11 asistencija, dok su Mitrović i Nejpir dodali po 11.

U poraženom sastavu Edvards se istakao takođe sa 16 poena, Bolmaro i Bonga su postigli po 12, dva više od Ibake.

Crvena zvezda posle šest kola u Evroligi ima skor od dve pobede i četiri poraza, dok je Bajern zabeležio dva trijumfa i četiri neuspeha.

2. nov 2023 • 20:31

40' Kraj utakmice! Zvezda je pobedila Bajern!

Veliki preokret Crvene zvezde i pobeda nad Bajernom rezultatom 74:68.

37' Teodosić je heroj Zvezde u ovoj utakmici

Ponovo Teo pogađa važnu trojku, ovoga puta preko ruke za vođstvo 68:64.

35' Mali Jago sa velikim srcem

Jago dos Santos igra veoma hrabro i nosi Zvezdu sada. Bajern, sa druge strane, ne može ništa da pogodi, pa crveno-beli povećavaju prednost. Vode 65:60.

33' Zvezda vodi prvi put od prve četvrtine

Sada igrači Bajerna ne mogu ništa da pogode, Mitrović je izmislio poene posle promašaja Teodosića i Zvezda vodi prvi put posle prve četvrtine – 63:60.

32' Teodosiiiić!

Najbolji igrač Zvezde zaslužio je da pogodi. Trojka Teodosića za izjednačenje – 59:59.

31' Proradio je i Gedraitis i pogodio za 2+1

Sada mnogo bolje otvaranje četvrtine i baš ono što je trebalo Zvezdi. Gedraitis je pogodio pod faulom, onda i realizovao slobodno bacanje za 56:59.

Kraj treće četvrtine: Crvena zvezda – Bajern Minhen 53:59

Uspeli su Zvezdini igrači da se vrate velikom energijom i smanje na 53:59 pred poslednjih deset minuta.

28' Bavarci čuvaju dvocifrenu prednost

Nikako srpski tim ne uspeva da spusti razliku, Bajern rutinski čuva dvocifreno vođstvo.

25' Bajern pogađa trojke, Zvezda igra samo kad Teo organizuje

Razigrali su se gostujući igrači i sada pogađaju i oni momci kojima šut nije glavno oružje. Bolmaro još jednom, pa i Bonga, a Zvezda ništa ne može da odbrani. Crveno-beli u napadu igraju samo kada je lopta kod Teodosića, što se vidi na semaforu. Nakon poena Edvardsa Bajern vodi 38:52.

23' Najlošiji mogući početak Zvezde

Katastrofalno su crveno-beli otvorili treći period. Nejpir je lutao u odbrani, Hanga je promašio zicer, a nakon dva ofanzivna skoka, Bajern je uvećao prednost. Edvards je pogodio trojku, a posle njega poentirao je i Buker, pa Nemci prvi put imaju dvocifrenu prednost – 33:43.

21' Nastavljen meč u "Areni"

Napadom Bavaraca počelo je drugo poluvreme, ali su usledili promašaji na obe strane. Potom je Bolmaro pogodio trojku za 33:38.

Kraj druge četvrtine: Crvena zvezda – Bajern Minhen 33:35

Velika borbenost isplatila se Zvezdi i srpski klub je nagrađen trojkom za 33:35.

19' Crveno-beli se probudili, ali Bajern je počeo da pogađa trojke

Teodosić je razmrdao svoje igrače maestralnim asistencijama, Zvezda je prišla na jedan posed posle teških poena Nejpira, ali je onda usledila serija rivala. Bajern pogađa dve trojke i odlazi na 26:35.

15' Bajern u naletu, Zvezdi škripi u napadu

Jedino Mitrović igra u Zvezdinom timu, dok sa druge strane, Bajern je ponovo u naletu. Francisko je pogodio trojku, ispratio ga je Ibaka i rezultat je 19:27.

13' Zvezda počela da igra odbranu i vratila se u meč

Povukao je Teodosić svoje saigrače odličnim asistencijama, a onda je Zvezda "zategla" odbranu. Više od dva minuta Bajern je bez poena, srpski šampion se vratio i smanjio na 17:19.

11' Konačno prva trojka za crveno-bele

Dobro je Zvezda otvorila drugi period i konačno je pogodila prvu trojku. Teodosić je lepo video Davidovca na desnom boku, ovaj bio spreman za šut i pogodio je za 15:19.

Kraj prve četvrtine: Crvena zvezda – Bajern Minhen 12:19

Veoma nervozna igra u "Areni", Bavarci imaju već sedam izgubljenih lopti, ali vode i pored toga. Miloš Teodosić je lepo probio i zabeležio prve poene, ali Karsen Edvards se razigrao. Ekipa Janisa Sferopulosa je promašila svih osam šuteva za tri i posle prvih 10 minuta rezultat je 12:19.

7' Bajern stigao do blage prednosti

Ne mogu crveno-beli da pogode ništa, nije mnogo bolji ni Bajern, ali trenutno vodi manje loša ekipa. Rezultat je 8:11.

4' Igrači mnogo greše, konačno i neki koševi

Luka Mitrović je lepim potezom otvorio ovu utakmicu, a onda su usledili poeni i na drugoj strani. Posle greške Nejpira, položio je Edvards za 4:4.

2' Mnogo promašaja na obe strane

Velika nervoza u "Štark areni" i u prva dva minuta viđeno je mnogo promašaja. Kod Zvezde je prednjačio Gedraitis, koji je tri puta bio neuspešan, od kojih je jedan promašaj bio kod zicera. Na drugoj strani neprecizni su bili Ibaka i Buker.

1'Počela utakmica Zvezde i Bajerna

Prvi napad na utakmici imaće crveno-beli.

Dobrodošli!

Dobrodošli na lajv blog utakmice šestog kola Evrolige između Crvene zvezde i minhenskog Bajerna.