Sport

Đoković se mučio, svađao s publikom, pa preživeo Grikspora za četvrtfinale Pariza

Najbolji teniser sveta nije bio ni blizu svog pravog nivoa, ali je uspeo da stigne do još jedne pobede
Đoković se mučio, svađao s publikom, pa preživeo Grikspora za četvrtfinale ParizaGetty © Dean Mouhtaropoulos / Staff

Novak Đoković se plasirao u četvrtfinale mastersa u Parizu, pošto je u četvrtak uveče u dramatičnom susretu savladao Talona Grikspora nakon preokreta - 2:1, po setovima 4:6, 7:6, 6:4.

Najbolji teniser sveta bio je daleko od svog pravog nivoa i na osnovu svega što je prikazao, dobro je pitanje kako je uopšte uspeo da zabeleži pobedu.

Nakon što je otvorio meč na furiozan način i stigao do 4:1, usledio je nagli pad koji je Holanđanin oberučke prihvatio. Grikspor je osvojio pet gemova u nizu i tako na iznenađujući način stigao do 1:0 u setovima.

Bio je to kraj Novakove serije od 17 uzastopno osvojenih setova, serije koja je trajala još od meča protiv Lasla Đerea na Ju-Es openu. Videlo se u tim trenucima i da se Novak fizički muči, dobio je i neku tabletu od turnirskog fizioterapeuta, a u drugom setu je samo činio sve da ostane u meču.

Kada je na 4:4 u tom setu Grikspor imao brejk lopte, činilo se da je Đoković sve bliži porazu. No, servisi su ga čuvali sve do njegovog omiljenog taj-brejka, u kom je odigrao perfektno i uspeo da izjednači na 1:1 u setovima.

U trećem setu je ponovo viđena drama. Đoković je prvi stigao do brejka, a onda u osmom gemu umesto da stigne do 5:3, dozvolio je brejk rivalu kada se prvi put i ozbiljno iznervirao zbog stalnih neprimerenih dobacivanja publike između servisa.

Reagovao je Đoković u svom stilu, tražio je publici da mu zviždi, a to je na kraju rezultiralo finišom meča kakav samo Srbin može da izvede. Osvojio je preostalih osam poena do kraja meča, uzeo oba gema koja su mu nedostajala i plasirao se u četvrtfinale.

Tamo će ga u petak uveče čekati pobednik meča Danijel Altmajer - Holger Rune, koji je na programu u četvrtak kasno uveče.

  • 2. nov 2023 • 22:22

    22:22

    Kraj - Đoković je u četvrtfinalu Pariza!

    Posle velike borbe, Đoković je savladao Grikspora 4:6, 7:6, 6:4 i plasirao se među osam najboljih na poslednjem mastersu u sezoni.

  • 22:17

    Neverovatni Novak - brejk za 5:4!

    Serviraće za pobedu pošto je osvojio brejk bez izgubljenog poena, odmah nakon što se svađao sa publikom i govorio im da mu još više zvižde.

    To je ono što Đoković najviše voli...

  • 22:14

    Neverovatno - brejk Grikspora za 4:4

    Napravio je Novak Đoković duplu grešku na brejk loptu, a onda je posle toga rešio da ironično aplaudira publici jer je bilo onih koji su mu aplaudirali posle promašenog prvog servisa.

    Ponovo je vratio protivnika u meč...

  • 22:06

    Sve ide po planu - 4:3

    Uspeo je Novak da potvrdi brejk i stigne do 4:2, a onda zamalo da stigne do novog brejka. Ipak, izvukao se Grikspor odličnim servisima i smanjio je zaostatak.

    Ipak, za sve se sada pita najbolji teniser sveta.

  • 21:55

    Evo ga brejk Đokovića - 3:2!

    Đoković je osvojio svoj gem bez izgubljenog poena, a onda na brejk loptu u narednom gemu - Grikspor pogađa vrh mreže i loptica odlučuje da ipak ostane na njegovoj strani polja.

    To je brejk za Srbina koji je sada konačno bliži pobedi.

  • 21:47

    Grikspor vodi 2:1

    Početak trećeg seta nije doneo nijedan brejk, ali je Novak bio blizu u trećem gemu kada se vratio do 40:40. Ipak, Holanđanin odlično servira tokom gotovo čitavog meča.

  • 21:32

  • 21:27

    Drugi set Đoković - 7:6!

    Fantastičan taj-brejk Đokovića, onako kako on to redovno radi. Otvorio je sa 5:0, potom dozvolio Holanđaninu par poena da se upiše, pre nego što je i konačno izjednačio na 1:1 u setovima.

    Sada ide ono glavno!

  • 21:22

    Gledaćemo taj-brejk!

    Grikspor izjednačava na 6:6 posle sigurne igre u svom servis gemu.

    Sada odlučujući gem - ili kraj meča, ili idemo u treći set.

  • 21:18

    Konačno reakcija Đokovića - 6:5

    Grikspor je lako izjednačio na 5:5, a u narednom gemu Novak uspeva da veže nekoliko lepih poena. Poslednji, za osvajanje gema, stigao je posle lepog poluvoleja koji je konačno doneo i reakciju Srbina i osmeh na licu.

image