Đoković se mučio, svađao s publikom, pa preživeo Grikspora za četvrtfinale Pariza

Najbolji teniser sveta nije bio ni blizu svog pravog nivoa, ali je uspeo da stigne do još jedne pobede

Novak Đoković se plasirao u četvrtfinale mastersa u Parizu, pošto je u četvrtak uveče u dramatičnom susretu savladao Talona Grikspora nakon preokreta - 2:1, po setovima 4:6, 7:6, 6:4.

Najbolji teniser sveta bio je daleko od svog pravog nivoa i na osnovu svega što je prikazao, dobro je pitanje kako je uopšte uspeo da zabeleži pobedu.

Nakon što je otvorio meč na furiozan način i stigao do 4:1, usledio je nagli pad koji je Holanđanin oberučke prihvatio. Grikspor je osvojio pet gemova u nizu i tako na iznenađujući način stigao do 1:0 u setovima.

Bio je to kraj Novakove serije od 17 uzastopno osvojenih setova, serije koja je trajala još od meča protiv Lasla Đerea na Ju-Es openu. Videlo se u tim trenucima i da se Novak fizički muči, dobio je i neku tabletu od turnirskog fizioterapeuta, a u drugom setu je samo činio sve da ostane u meču.

Kada je na 4:4 u tom setu Grikspor imao brejk lopte, činilo se da je Đoković sve bliži porazu. No, servisi su ga čuvali sve do njegovog omiljenog taj-brejka, u kom je odigrao perfektno i uspeo da izjednači na 1:1 u setovima.

U trećem setu je ponovo viđena drama. Đoković je prvi stigao do brejka, a onda u osmom gemu umesto da stigne do 5:3, dozvolio je brejk rivalu kada se prvi put i ozbiljno iznervirao zbog stalnih neprimerenih dobacivanja publike između servisa.

Reagovao je Đoković u svom stilu, tražio je publici da mu zviždi, a to je na kraju rezultiralo finišom meča kakav samo Srbin može da izvede. Osvojio je preostalih osam poena do kraja meča, uzeo oba gema koja su mu nedostajala i plasirao se u četvrtfinale.

Tamo će ga u petak uveče čekati pobednik meča Danijel Altmajer - Holger Rune, koji je na programu u četvrtak kasno uveče.

2. nov 2023 • 22:22

Kraj - Đoković je u četvrtfinalu Pariza!

Posle velike borbe, Đoković je savladao Grikspora 4:6, 7:6, 6:4 i plasirao se među osam najboljih na poslednjem mastersu u sezoni.

Neverovatni Novak - brejk za 5:4!

Serviraće za pobedu pošto je osvojio brejk bez izgubljenog poena, odmah nakon što se svađao sa publikom i govorio im da mu još više zvižde.

To je ono što Đoković najviše voli...

Neverovatno - brejk Grikspora za 4:4

Napravio je Novak Đoković duplu grešku na brejk loptu, a onda je posle toga rešio da ironično aplaudira publici jer je bilo onih koji su mu aplaudirali posle promašenog prvog servisa.

Ponovo je vratio protivnika u meč...

Sve ide po planu - 4:3

Uspeo je Novak da potvrdi brejk i stigne do 4:2, a onda zamalo da stigne do novog brejka. Ipak, izvukao se Grikspor odličnim servisima i smanjio je zaostatak.

Ipak, za sve se sada pita najbolji teniser sveta.

Evo ga brejk Đokovića - 3:2!

Đoković je osvojio svoj gem bez izgubljenog poena, a onda na brejk loptu u narednom gemu - Grikspor pogađa vrh mreže i loptica odlučuje da ipak ostane na njegovoj strani polja.

To je brejk za Srbina koji je sada konačno bliži pobedi.

Grikspor vodi 2:1

Početak trećeg seta nije doneo nijedan brejk, ali je Novak bio blizu u trećem gemu kada se vratio do 40:40. Ipak, Holanđanin odlično servira tokom gotovo čitavog meča.

Drugi set Đoković - 7:6!

Fantastičan taj-brejk Đokovića, onako kako on to redovno radi. Otvorio je sa 5:0, potom dozvolio Holanđaninu par poena da se upiše, pre nego što je i konačno izjednačio na 1:1 u setovima.

Sada ide ono glavno!

Gledaćemo taj-brejk!

Grikspor izjednačava na 6:6 posle sigurne igre u svom servis gemu.

Sada odlučujući gem - ili kraj meča, ili idemo u treći set.

Konačno reakcija Đokovića - 6:5

Grikspor je lako izjednačio na 5:5, a u narednom gemu Novak uspeva da veže nekoliko lepih poena. Poslednji, za osvajanje gema, stigao je posle lepog poluvoleja koji je konačno doneo i reakciju Srbina i osmeh na licu.

Preživeo je Novak - 5:4

Bile su ovde dve brejk lopte za Grikspora, koji je bio jako blizu toga da servira za pobedu. Ipak, izvukao se Đoković i uspeo da očuva prednost u drugom setu.

Opet servisi pomažu Novaku - 4:3

Grikspor odlično reternira večeras, ali Novak ipak uspeva da osvoji svoj servis gem bez da se igra na razliku. Ne deluje i dalje Đoković fizički besprekorno, ali uspeva da održi dobar rezultat u drugom setu.

Drži se Novak - 3:2

Đoković uspeva da čuva svoje servis gemove. Kao da ga i dalje nešto muči, ali manje nego ranije. Kretnja nije na onom prepoznatljivom nivou.

Đoković vodi 2:1

Dosta kratkih poena u ovom gemu, kao da to u ovim trenucima prija Đokoviću, koji je između dva seta dobio nešto od fizioterapeuta. Kao da se zbog nečega nije osećao dobro u završnici prvog seta.

Novak propustio tri brejk lopte - 1:1

Odlično je počeo Novak u ovom gemu, bilo je 0:40 na servis Grikspora, ali nakon toga Holanđanin osvaja pet poena u nizu i izvlači se iz teške pozicije.

Servisi izvlače Novaka - 1:0

Prvi gem u drugom setu osvaja Đoković i to nakon što je imao dosta sreće. Spasio je brejk loptu posle greške Grikspora, a posle toga dobri servisi takođe pomažu.

Đoković izgubio prvi set - 4:6!

Prosto neverovatna završnica prvog seta. Bilo je 4:2 za Đokovića, imao je i 40:15 na svoj servis, a od tog trenutka je Grikspor osvojio 18 od naredna 22 poena.

Novak više nije osvojio nijedan gem, a Holanđanin sa zapravo pet gemova u nizu (bilo je i 4:1) uspeva da stigne do prvog seta!

Šokantna igra Novaka - gubi 4:5!

Novak Đoković je izgubio 11 poena u nizu, kojim je došao do 0:40 na 4:4 u svom servis gemu. Spasio ih je sve tri, ali nakon toga Grikspor ipak uspeva da osvoji drugi brejk zaredom.

U seriji je 3:0 u gemovima i sada će servirati za osvajanje prvog seta. Đokovićeva igra se raspala pravo niotkuda, napravio je i čak tri duple greške u ovom gemu.

Brejk Grikspora niotkuda - 4:3!

Ovome se malo ko nadao. Vodio je Đoković 40:15, ali od tada nije osvojio nijedan poen i Holanđanin neočekivano uspeva da se vrati u prvi set.

Bio je Novak isuviše pasivan, loše je birao udarce i sada će Grikspor servirati za izjednačenje.

Holanđanin bez šansi - 4:1

Jeste Grikspor osvojio svoj servis gem i upisao se na semafor, ali Đoković u narednom kontroliše dešavanja i čuva prednost.

Novi gem za Novaka - 3:0

Dosta greši Grikspor do sada i samo 11 minuta je bilo potrebno Novaku da već bude na pola puta do osvajanja prvog seta.

Odmah brejk Đokovića - 2:0!

Bilo je 30:0 za Holanđanina, ali onda Đoković osvaja četiri poena u nizu!

Sve četiri su bile greške Grikspora i to je savršen start za Srbina.

Dobar start - 1:0 Đoković

Dva odlična servisa Novaka, a onda greška Grikspora iz bekhenda i lako je Đoković potom stigao do prvog gema u meču.

Počinje meč

Prvi na servisu je Novak Đoković.

Novak uskoro na terenu

Svakog časa se očekuje izlazak na teren Talona Grikspora i Novaka Đokovića.