Sport

Francuzi potvrdili lošu vest - zvezda PSŽ ne ide na Mundijal

Defanzivac Presnel Kimpembe je morao da ustupi mesto debitantu Akselu Disasiju.
Francuzi potvrdili lošu vest - zvezda PSŽ ne ide na MundijalGetty © Laurence Griffiths

Loša vest za aktuelne prvake sveta. Defanzivac Pari Sen Žermena i zvezda reprezentacije Francuske Presnel Kimpembe i definitivno zbog povrede neće moći da pomogne svom nacionalnom timu na predstojećem Svetskom prvenstvu u Kataru.

Fudbalski savez Francuske (FFF) je izdao saopštenje u kome se navodi da se Kimpembe nije u dovoljnoj meri oporavio kako bi mogao da bude spreman za Mundijal.

Zato je selektor Francuske Didije Dešan bio primoran da u poslednjem trenutku napravi promenu na spisku i da pruži priliku prvotimcu Monaka, Akselu Disasiju.

"Odluka je doneta u ponedeljak ujutro u Klerfontenu nakon razgovora između igrača i lekara reprezentacije, a potom i sa selektorom Dešanom. Stručni štab francuske reprezentacije je zahvalio Kimpembeu na iskrenosti i poželeo mu da što pre ozdravi. Disasi će tokom dana stići u trening kamp u Klerfonten", navodi se u saopštenju.

Aksel Disasi je fudbaler Monaka od 2020. godine. Nedavno je bio tima "kneževa" koji je igrao protiv Crvene zvezde u Ligi Evrope, a dobrim partijama za Monako je i zaslužio priliku da ne samo ode na Svetsko prvenstvo, već i da debituje za nacionalni tim. Disasi nikada nije igrao za "petlove", a to bi mogao da učini na Mundijalu u Kataru.

image