Šest meseci od masovnih ubistava: Pomen za ubijene u "Ribnikaru", u Malom Orašju i Duboni

Sa blagoslovom patrijarha Porfirija, pomen će u 14 časova u Crkvi Svetog Marka služiti episkop lipljanski i vojni Dositej

Povodom šest meseci od masovnog ubistva u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, kada je učenik K. K. u školi usmrtio devetoro učenika i radnika obezbeđenje, a ranio nastavnicu i šest vršnjaka, u Crkvi Svetog Marka služiće se pomen.

Sa blagoslovom patrijarha Porfirija, danas u 14 časova pomen će služiti episkop lipljanski i vojni Dositej, najavila je SPC.

Sećanje na stradale počelo je u četvrtak u Domu omladine, gde je održan Dan sećanja koji su organizovali roditelji i članovi porodica stradale dece. 

Jutros oko 8.40 sati počeli su da dolaze roditelji stradale dece i građani ispred škole, palili su sveće i ostavljali poneki cvet, a oko 11 časova Ulicom Svetozara Miletića simbolično su pušteni beli baloni.

Roditelji dese stradale u OŠ "Vladislav Ribnikar" će i saditi drveće u 13.30 sati u parku na Tašmajdanu za 10 poginulih.

Sutra se navrašava i šest meseci od masovnih ubistava u selima Malo Orašje i Dubona u okolini Mladenovca i Smedereva, kada je U. B. ubio osam, a ranio 14 osoba. 

Povredama je krajem juna podlegla još jedna osoba.