Sport

Srbija kandidat za Evropsko prvenstvo rukometašica 2030. i 2032. godine

Ukoliko neka kandidatura bude uspešna, Srbija bi mogla da ugosti najbolje rukometašice u zajedničkoj organizaciji sa još nekom zemljom, ili samostalno
Srbija kandidat za Evropsko prvenstvo rukometašica 2030. i 2032. godine© Dusan Milenkovic/ATAImages

Evropska rukometna federacija (EHF) potvrdila je u petak kandidaturu Srbije za organizaciju Evropskog prvenstva 2030. ili 2032. godine, objavljeno je na znaničnom sajtu EHF.

Kako je saopšteno, potvrđene su sve do sad pristigle kandidature za organizacije evropskih prvenstvava 2030. i 2032. godine, u obe konkurencije. Dodaje se da će eventualne nove prijave biti prihvatane do 1. juna 2024. godine, kad će zvanično biti završena mogućnost slanja kandidatura.

Kad je u pitanju organizacija EP 2030. godine, Srbiji su protivkandidati Crna Gora, Švajcarska i Turska. Kandidaturu za turnir 2032. godine uz Srbiju su podneli još i Danska, Nemačka, Crna Gora, Poljska i Švajcarska.

Moguće je da će oba navedena prvenstva organizovati zajednički dve ili više država, kao što je to slučaj za 2024. godinu, koje će se održati u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.

Što se tiče prvenstva Evrope u konkurenciji muškaraca, kandidati za 2030. godinu su Austrija, Hrvatska, Češka, Danska, Estonija, Francuska, Nemačka, Poljska i Švajcarska. Što se tiče 2032. godine kandidaturu su podneli Slovenija, Austrija, Hrvatska, Estonija, Francuska, Nemačka, Švajcarska i Turska.

image