Bahar: Hteo sam da čujem navijače Zvezde, bila je to normalna konverzacija

Crvena zvezda je kiksnula u sredu i remizirala 1:1 protiv TSC-a, zbog čega su ostali na šest bodova zaostatka za Partizanom

Trener Barak Bahar se posle tog susreta nije pojavio na konferenciji za medije, a u javnosti je odjeknula informacija da su navijači Zvezde došli u svlačionicu tima, nezadovoljni rezultatima ove sezone. O tome je i Bahar govorio uoči meča protiv Radnika iz Surdulice.

"Znam da ste bili razočarani što nisam bio pred novinarima u sredu posle TSC-a. Imam razlog, navijači su došli u našu svlačionicu. Hteli su da pričaju sa mnom i igračima. Bio je to iskren i važan razgovor, hteo sam da ih čujem i bila je to normalna konverzacija", rekao je Bahar.

"Nikada nisam bežao od pitanja, posebno posle lošeg rezultata i zato sam došao ovde da ponudim odgovore pred vama. Razumem buku navijača i medija, očekivanja su uvek velika. Odlično smo počeli na pripremama i u sezoni, pa su se očekivanja dodatno uvećala. Možda nismo bili dovoljno skromni. Trebalo mi je vreme da shvatim ligu, izgubili smo dve utakmice. Zvezda nikada ne gubi u šampionatu, iz toga smo mnogo naučili. Nisam naivan, rezultat je najbitniji u Srbiji, ali protiv TSC-a bila je potpuna dominacija, brojke govore u prilog tome", istakao je Bahar na konferenciji za medije pred meč sa Radnikom.

Izraelski stručnjak odbacio je priče da "glavom nije u Beogradu" zbog rata u njegovoj zemlji.

"Pričali smo o tome da moja zemlja krvari, porodica mi je tamo i koliko to bola prouzrokuje. Ne govorim ovo da se žalim, već što ljudi pričaju da moja glava nije ovde, što nije tačno. Prisutan sam stopostotno u Zvezdi, isto kao i moji saradnici", poručio je Bahar.

Svi smo zajedno, od stručnog štaba, igrača i navijača. Imamo budućnost, naglasio je Bahar.

"Ne plašim se, verujem u sebe, ali neću da otkrijem šta sam pričao sa upravom. Bile su to teme oko tima i činjenici da smo izgubili dosta bodova. Tražili su odgovore i dobili su ih. Osećam punu podršku, igramo dobro i rezultat će da dođe. Neću odustati lako, verujem u ovaj klub i igrače. Ako pronađemo balans između odbrane i napada rezultati će doći. U ovom trenutku mislimo samo na Radnik, pa se onda okrećemo Lajpcigu. Naredne dve utakmice mogu da nam promene sezonu."

Bahar je istakao da se Zvezda nalazi pod velikim pritiskom.

"Nismo navikli na ovakvu situaciju. Partizan je pobedio 11 puta u nizu, nešto što se nije dešavalo u prošlosti. Zato naši igrači moraju da pobede sve utakmice do kraja u šampionatu", zaključio je Bahar.