Sport

Hačanov bez rešenja za Cicipasa - Grk protiv Dimitrova u polufinalu Pariza

Ruski teniser Karen Hačanov nije uspeo da se plasira u polufinale mastersa u Parizu, pošto ga je bez previše problema savladao Grk Stefanos Cicipas 2:0, po setovima 6:3, 6:4
Hačanov bez rešenja za Cicipasa - Grk protiv Dimitrova u polufinalu Pariza© Tanjug/AP Photo/Aurelien Morissard

Hačanov je hteo da drugi put zaredom savlada Grka, nakon pobede na mastersu u Majamiju, ali je Cicipas bio na visokom nivou tokom čitavog susreta.

Odlično je servirao tokom najvećeg dela susreta i jedan brejk u prvom i dva u drugom setu doneli su mu siguran trijumf. Tako je Cicipas ostvario 300. pobedu u karijeri i u polufinalu poslednjeg mastersa u sezoni će igrati protiv Grigora Dimitrova.

Bugarin je ranije u petak, u prvom meču dana, savladao Huberta Hurkača 2:1. Po setovima je bilo 6:1, 4:6, 6:4 za Dimitrova, koji ove sezone igra jednu od najboljih sezona u karijeri.

Dimitrovu je ovo drugi uzastopni masters na kom je stigao do polufinala, pa će njegov okršaj sa Cicipasom u subotu biti izuzetno zanimljiv.

Preostala četvrtfinala koja se igraju u Parizu u petak su Novak Đoković - Holger Rune od 19.30, a posle toga sledi meč Andreja Rubljova i Aleksa de Minora.

image