Sport

Đoković u polufinalu Pariza: Novak i dalje "tuče" novu generaciju – Rune je svrgnut!

Najbolji teniser sveta je upisao trijumf u fizički napornom meču protiv 16 godina mlađeg rivala
Đoković u polufinalu Pariza: Novak i dalje "tuče" novu generaciju – Rune je svrgnut!© Tanjug/AP Photo/Michel Euler

Novak Đoković je u polufinalu mastersa u Parizu - nova generacija tenisera nastavlja da pokušava da uspori nezaustavljivu silu, ali moraće još bolje od ovoga.

Najbolji teniser sveta savladao je u četvrtfinalu Holgera Runea nakon velike borbe - 2:1 (7:5, 6:7, 6:4).

Đoković je sjajnog Danca pobedio u reprizi prošlogodišnjeg finala, kada je Rune uspeo da napravi iznenađenje i osvoji svoju prvu masters titulu u karijeri.

Ovoga puta, iako inspirisan, nije imao snage da nadvlada onog koji najduže vlada svetskim tenisom. Đoković je odigrao odličan prvi set, kada je u finišu iskoristio prvu i jedinu brejk loptu da spreči odlazak u taj-brejk.

Ipak, u drugom setu taj-brejk nije mogao da bude izbegnut. Istina, imao je Đoković i meč loptu na 5:4, ali je Runea spasio fenomenalan servis. U taj-brejku je Đokoviću pala koncentracija, Danac je igrao izuzetno hrabro i izborio je treći set.

No, nije Novak dozvolio da mu se dogodi poraz u meču u kom je bio na poen od pobede. Napravio je brejk u trećem gemu i tu prednost je čuvao do kraja. Tako je obezbedio mesto u polufinalu, gde će u subotu uveče igrati protiv pobednika duela Andreja Rubljova i Aleksa de Minora.

Ovom pobedom je Đoković zaradio nove bodove i narednog ponedeljka će imati najmanje 850 bodova više od Karlosa Alkaraza na čelu ATP liste. Ali Novak u "Bersi" nije došao samo da skuplja bodove, već da osvoji sedmu titulu u prestonici Francuske.

Sada je na dva koraka od neverovatne 40. masters titule u karijeri.

  • 3. nov 2023 • 22:37

    22:37

    Đoković je u polufinalu Pariza!

    Kraj - Novak je savladao Holgera Runea 7:5, 6:7, 6:4 i tako stigao korak bliže borbi za 40. masters titulu u karijeri.

  • 22:26

    Đoković na gem od pobede - 5:3

    Drži Novak prednost u trećem setu - odlično igra u svojim servis gemovima i ne dozvoljava Runeu nikakvu šansu.

  • 22:14

    Novak vodi 3:2

    Stigao je Đoković do 3:1, potvrdio je brejk, a tada je Rune doživeo povredu prsta koja je dovela do petominutne pauze dok mu se ukazivala pomoć.

    To ga nije sprečilo da u narednom gemu ostane u rezultatskom priključku za Novakom.

  • 22:02

    Đoković prvi do brejka u trećem setu - 2:1

    Odličan početak Đokovića i sjajna igra na servis Danca. Nakon uvodne razmene gemova, sada je Srbin izgubio samo jedan poen na servis rivala - na kraju greška Runea donosi brejk Novaku.

  • 21:45

    Drugi set Rune - 6:7

    Katastrofalan taj-brejk Đokovića - mnogo nekarakterističnih grešaka, napravio je i jednu duplu servis grešku. Rune je bio agresivan i uspoe da posle one meč lopte Novaka stigne do trećeg seta.

  • 21:37

    Idemo u taj-brejk - 6:6

    Razmenili su obojica po jedan gem, bili su sigurni na svojim servisima i sada će taj-brejk odlučivati.

    Ili kraj meča ili ćemo gledati treći set.

  • 21:27

    Rune spasio meč loptu - 5:5

    Bila je meč lopta na račun Đokovića, ali je Rune odlično odservirao.

    Ipak, pre toga je bila sporna situacija kada je Novaku praktično oduzet poen jer je Rune kasno tražio uspešan čelendž. Da nije tako bilo, imao bi dve uzastopne meč lopte. Ovako, nećemo saznati "šta bi bilo kad bi bilo".

  • 21:16

    Novak na gem od pobede - 5:4

    Bilo je teško na 4:4, bilo je 30:30 i Rune je imao inicijativu, bio je blizu brejk lopte... Ali Đoković je od tada sve odigrao savršeno i čuo se urlik za parisku publiku.

    Sada je Rune pod pritiskom...

  • 21:07

    Đoković siguran - 4:3

    Još jedan siguran gem Srbina. Prethodno je Rune uspeo da izjednači na 3:3, ali sada će Novak vrebati šansu da stigne do brejka koji bi mogao da prelomi meč u njegovu korist.

  • 20:59

    Đoković vodi 3:2

    Težak gem, izjednačio je Rune na 40:40 posle Novakovog lošeg izbora udarca, ali ponovo servisi nakon toga pomažu da osvoji gem.

image