Đoković jači od protivnika i stomačnog virusa: Više vremena provodim na VC šolji, nego na terenu

Najbolji teniser sveta otkrio da se u Parizu suočava i sa zdravstvenim problemima koji utiču na njegove partije

Novak Đoković plasirao se u polufinale mastersa u Parizu u kojem će igrati protiv dobro poznatog rivala – Andreja Rubljova iz Rusije.

Đoković je u četvrtfinalu, u reprizi prošlogodišnje borbe za titulu, eliminisao Holgera Runea posle velike borbe u tri seta, rezultatom 7:5, 6:7 (3:7), 6:4.

Osvajač 24 grend slem pobede ponovo je imao oscilacija u igri, baš kao i protiv Talona Grikspora u trećoj rundi, kada je priznao da ga muči stomačni virus.

"Više vremena provodim na VC šolji, nego na terenu", rekao je tada Đoković, da bi sada potvrdio da mu je bolje, ali da oseća posledice virusa.

"U ovakvim mečevima i završnoj fazi turnira uvek morate da uložite značajno više kako biste došli do pobede. Znao sam da će izazova protiv Runea biti na pretek, nisam znao kako ću se fizički osećati posle jučerašnjeg meča i uticaja stomačnog virusa, ali je definitivno bilo bolje."

On je dodao da je sa druge strane mreže imao izuzetnog protivnika.

"I osećao sam da mi nivo energije raste kroz meč, što je bilo veoma pozitivno. Puno toga me je podsećalo na prošlogodišnje finale, kada sam imao brejk prednosti i servirao da dođem na korak do pobede, ali sam uspeo da ostanem staložen i miran i pronađem prave udarce. Holger je podigao intenzitet svoje igre pri kraju, dosta rizikovao, bivao agresivan, izlazio na mrežu i pobeda protiv takvog igrača mi donosi veliko zadovoljstvo."

Ipak, priznaje da nije 100% spreman za polufinale.

"Virus još nije saniran, nisam se dobro osećao pred meč i u većem delu prvog seta. Posle toga, Bogu hvala, iz nekog razloga sam se osećao bolje. To je veoma čudno, jer mi uz duže razmene zapravo nije bivalo teže, već suprotno. Nadam se da će nivo energije biti takav da će mi omogućiti da odigram na visokom nivou u meču za koji očekujem da će biti još duži", zaključio je Đoković.

Srpski i ruski igrač na teren neće pre 17 časova, dok je prvo polufinale između Stefanosa Cicipasa i Grigora Dimitrova na programu od 14.00.

Biće ovo šesti međusobni duel dvojice igrača i Đoković trenutno vodi 4-1 u pobedama.

Jedini trijumf Rubljov je ostvario prošle godine u Beogradu, dok su dva ove sezone pripala Novaku – na Australijan openu i Vimbldonu.

U drugom polufinalu sastaju se Grigor Dimitrov i Stefanos Cicipas.

Masters u Parizu igra se za nagradni fond od 5.779.335 evra.