Sport

Đerona posle poraza i remija sa Slovenijom: Jasno vidimo gde su nam slabe tačke

Selektor muške rukometne reprezentacije Srbije Toni Đerona izjavio je da su mu dva prijateljska meča sa Slovenijom poslužila da "jasno vidi gde su slabe tačke" svog tima
Đerona posle poraza i remija sa Slovenijom: Jasno vidimo gde su nam slabe tačke© Rukometni savez Srbije

Srbija je u Črnomelju poražena od Slovenije 30:26, dok su dve selekcije u Kočevju odigrale nerešeno – 28:28.

Najefikasniji u selekciji Srbije bili su Nemanja Ilić i Bogdan Radivojević, koji su postigli po šest golova, dok je Lazar Kukić dodao četiri

"Dobar način da se završi prva nedelja priprema. Dobili smo povratne informacije o stanju ekipe", počeo je Đerona.

"Vidimo jasno koje su nam slabe tačke gde je najevidentniji pad koncentracije na početku i kraju poluvremena. Dobar je odgovor svaki put i rezultatsko vraćanje, ali ovo se svakako mora svesti na minimum."

Golman "orlova" Vladimir Cupara pohvalio je učinak saigrača u odbrani.

"Jedna dobra utakmica uprkos padovima u igri, ali smo se vraćali najviše zahvaljujući podizanju nivoa igre u odbrani. Imali smo i šansu za pobedu, ali falilo je i malo sreće", naveo je Cupara.

Srpski rukometaš Bogdan Radivojević izjavio je da je znao da neće biti lako sa Slovencima.

"Teška utakmica kao što smo i očekivali. Probali smo da ispoštujemo dogovor, nije uvek bilo dobro, ali smo se držali do kraja zajedno. Odbrana je sve kompaktnija, ali bi u napadu moglo biti bolje, sa mnogo manje promašaja", naveo je Radivojević.

Rukometašima Srbije su ovi mečevi poslužili kao dobra priprema za Evropsko prvenstvo, koje je na programu od 10. do 28. januara naredne godine u Nemačkoj.

image