Postekoglu: Sudija više ne kontroliše meč, ne sviđa mi se u kom pravcu ide fudbal

Menadžer Totenhema Angelos Postekoglu, izjavio je da sudije više ne kontrolišu utakmice i dodao da je na snazi prekomerna upotreba VAR tehnologije na fudbalskim mečevima

Totenhem je na svom terenu izgubio od Čelsija 4:1 u meču 11. kola Premijer lige.

"Petlovi" su veći deo meča bili u brojčanom zaostatku na terenu.

Trener Postekoglu nije želeo da kritikuje glavnog sudiju meča Majkla Olivera, koji je isključio dvojicu fudbalera Totenhema, Kristijana Romera i Destinija Udogija.

Britanski mediji podsećaju da je prvo poluvreme bilo produženo za čak 12 minuta, pošto su sudije u VAR sobi proveravale nekoliko odluka Majkla Olivera.

U prvom poluvremenu su viđena dva gola, još tri poništena, penal i jedan crveni karton.

Čelsi je u drugom poluvremenu postigao tri gola i stigao je do pobede od 4:1.

"Odluke su odluke, morate da ih prihvatite ili da ih ne prihvatite. Ali ako ćemo svake nedelje da se žalimo na loše odluke, desiće se ono što se desilo u ovoj utakmici - forenzička studija svake odluke. U tom pravcu ide fudbal. To mi se ne sviđa", rekao je Postekoglu.

Read more
"Broj 24"

Australijski stručnjak grčkog porekla je istakao da VAR smanjuje autoritet sudija.

"U nekom trenutku moraćemo da prihvatimo odluku sudije. Ova stalna erozija autoriteta sudija, to je ono što će se da se dogodi. Sudije neće imati autoritet, on će se smanjiti i mi ćemo imati kontrolu nad nekim ko je udaljen nekoliko milja i gleda televizijski ekran", dodao je menadžer Totenhema.

Postekoglu je rekao da sudije više ne kontrolišu utakmice.

"Ne sviđa mi se pozorište dok čekamo odluke. Tokom 26-godišnje karijere, uvek sam bio spreman da prihvatim sudijske odluke, dobre ili loše. Imamo sam neke šokantne tokom karijere, ali i neke koje su mi išle u korist. Ali to sam prihvatao jer sam želeo da se igra. Ne možete da mi kažete da sudije sada kontrolišu utakmice - ne kontrolišu. Kontrola je van toga, ali u tom smeru fudbal ide", zaključio je Postekoglu.

Totenhem se nalazi na drugom mestu na tabeli Premijer lige sa 26 bodova.