Čilić nije mogao da odredi ko je GOAT: Novak je najbolji u poslednjih 12 godina, ali...

Debata o najboljem teniseru svih vremena i dalje je aktuelna i to je ono što je kod nje najinteresantnije – uvek možete pronaći neke argumente da biste potkrepili svoje stavove

Hrvatski teniser Marin Čilić nije mogao da potvrdi kome treba da pripadne laskava titula najvećeg u istoriji (Greatest Of All Time).

Iako je Novak Đoković tokom prethodne godine potvrdio da je najbolji u svim važnim parametrima, iako je apsolutni rekorder po broju grend slem titula, masters titula i sedmica provedenih na prvom mestu, Hrvat ne misli da je to dovoljno da se jasno kaže da je GOAT.

"Nezahvalno je porediti, ja sam delio sa njima teren poslednjih 15,16 godina. Federer je prvi došao i otvorio taj. Njih trojica su u poslednjih 10, 12 godina bili ogromni rivali, ali je opet sa te strane gledano Rodžer malo stariji od Novaka i Rafaela", izjavio je Čilić gostujući na nacionalnoj televiziji.

Šampion Ju-Es opena podsetio je da je Srbin ubedljivo najtrofejniji od članova "velike trojke".

"Novak je ušao u fantastične godine od 2011. i definitivno je najbolji u poslednjih 12 godina. Međutim, teško je reći ko je od njih trojice najveći. Svako od njih je dao ogroman doprinos popularnosti ovog sporta. Mnogo dece je počelo da igra tenis zbog njih, to je neverovatno. Drago mi je što sam bio i što još uvek jesam deo najbolje ere u istoriji tenisa", dodao je momak iz Međugorja.

Marin Čilić oporavlja se od povrede i istakao je da se raduje povratku na teren sledeće sezone.

Što se Đokovića tiče, njemu ostaje nastup na Završnom turniru u Torinu od 12. do 19. novembra, na kojem će pokušati da osvoji novu titulu i potvrdi prvo mesto na kraju godine.

Po okončanju tog takmičenja, Novak putuje u Malagu gde će igrati za Srbiju na Završnom turniru Dejvis kupa.