Ugašene nade za plasman u polufinale – novi poraz Nadala u Torinu!

Nastavlja se Rafino prokletstvo na Završnom turniru, jednom od retkih na kojima nikada nije trijumfovao...

Kanadski teniser Feliks Ože-Alijasim savladao je Rafaela Nadala u drugom kolu zelene grupe na Završnom turniru u Torinu i ugasio nade Španca za plasman u polufinale – 6:3, 6:4.

Ože-Alijasim je iskoristio činjenicu da "bik sa Majorke" nije na svom vrhuncu i zabeležio prvu pobedu na takmičenju osmorice najboljih.

Rafa, koji nikada nije trijumfovao na Završnom turniru, gotovo izvesno će u grupnoj fazi završiti i ovaj jer samo teorijski može da prođe dalje.

Da bi se to dogodilo, morao bi u poslednjoj rundi da savlada Kaspera Ruda sa maksimalnih 2-0, ali i da mu se poklope ostali rezultati.

Što se tiče duela sa Feliksom, na samom startu je propustio dve brejk prilike i Kanađanin je postao svestan da mora agresivnije. Krenuo je da kontroliše ritam u poenima, u sedmom gemu ponovo preživeo nalet rivala i već u sledećem napravio brejk.

Tada kao da je psihički slomio Nadala jer je, prvo lako priveo set kraju, a onda i u ranoj fazi protivniku još jednom oduzeo servis.

Posao je završio za nešto manje od dva sata i sačuvao šansu da se nađe među četvoricom najboljih.

U poslednjoj rundi Nadal će morati da se "čupa" protiv Kaspera Ruda iz Norveške, a Ože-Alijasim će na megdan sa Tejlorom Fricom.

U sredu se nastavlja takmičenje i za igrače iz crvene grupe, od 14.00 sastaju se Novak Đoković i Andrej Rubljov, dok od 21.00 igraju Danil Medvedev i Stefanos Cicipas.

Turnir u Torinu igra se za nagradni fond od 14.750.000 dolara.