Terzić: Sviđa mi se kako igra Srbija, očekujem mnogo na Mundijalu

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je da mnogo očekuje od reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu u Kataru.

"Sviđa mi se kako igra reprezentacija Srbije, ispraćeni su sa velikim očekivanjima u Katar i mnogo očekujem od njih", rekao je Terzić, pa potom nastavio:

"Moramo da budemo svesni da je ovo viši nivo od Lige nacije i kvalifikacija. Sada se prvi put susrećemo sa ozbiljnim reprezentacijama i biće pravi test. Nadam se da možemo da učinimo dobre stvari", rekao je Terzić na konferenciji za medije i dodao da je Zvezda maksimalno uz državni tim i da neka razmimoilaženja sa Savezom ili selektorom ne mogu da utiču na maksimalnu podršku."

Prvi čovek crveno-belih rekao je reprezentacija Srbije ima fizički dominantne igrače.

"Imamo fizički dominante igrače, Mitrovića, Vlahovića, Tadića, Sergeja, Kostića, pet-šest igrača koji imaju ozbiljan kvalitet. Imamo Brazil, Kamerun koja je afrička ekipa, nisu vrhunski, a tu je i Švajcarska koja je dobro nameštena - nisu oni Nemačka ili Engleska, ali su dobro namešteni. Ne bih davao prognoze, ali očekujem mnogo. Ako prođemo grupu, posle mož sve, zavisi od kostura i protivnika, četvrtfinale ili polufinale, ali biće potrebno mnogo sreće."

Terzić je prokomentarisao i "neuspele izbore" za predsednika FSS.

"Mislili su da može kako mali Perica zamišlja, ali nije u redu, sportski, korektno. Izašao je Zečević na Skupštinu i rekao da nisam izlazio iz njegove kancelariju. Pa mi to tražimo od Bjekovića da dođe kod nas i kaže, ovo je naš plan i program."

Iz Crvene zvezde su se protivili kandidaturi Nenada Bjekovića za predsednika Fudbalskog saveza Srbije, što je urodilo plodom jer je na kraju povukao kandidaturu.

"Za godinu i po dana Nenad Bjeković nijednom nije došao u Zvezdu, to je nedopustivo. Potpuno je potcenjen najveći klub u Srbiji. Uradili smo sve da napravimo opstrukciju, poslali smo dopis da se 15 dana pred Mundijal bavimo izborom predsednika. Želimo reprezentaciji sve najbolje, naš Strahinja (Eraković) je tamo, uspeh reprezentacije bi pomogao i Zvezdi."

"Može predsednik Saveza da dođe iz Partizana ili Vojvodine, ali mora da bude kohezivni faktor", jasan je Terzić, ali nije hteo da komentariše imena, uključujući i Branislava Nedimovića.

Posebno je prokomentarisao činjenicu da Bjeković, ne tako davno, nije izabran za predsednika Partizana.

"To je čovek koji je 50 godina u fudbalu. Ko god kaže nešto protiv Bjekovića, taj nije u pravu. Bio je igrač, kapiten, direktor Partizana… Dobar je za Partizan, ali ovi isti koji brane lik i delo nisu mu dali da bude predsednik. I sada ne valja za FKP, ali valja za Savez. I došli da nas ubeđuju. Ne bih se više bavio Savezom, ako uspe reprezentacija, to je i uspeh Zvezde. Predsednik ne mora da dođe iz Zvezde, ali nije u redu da u organima Saveza nema niko iz našeg kluba, da budemo izopšteni iz svega."

Terzić je dodao da ne može da bude zadovoljan ostvarenim u sadašnjoj sezoni.

"Ušli smo sa velikim ambicijama u sezonu, cilj je bio plasman u Ligu šampiona, nismo uspeli i nisam zadovoljan", rekao je Terzić.