Sport

Zvezdina "nemoguća misija" u Barseloni

Košarkaši Crvene zvezde igraju u gostima protiv Barselone u meču sedmog kola Evrolige. Meč počinje u 20.30, a tekstualni prenos meča možete pratiti na našem portalu
Zvezdina "nemoguća misija" u Barseloni© Dusan Milenkovic/ATAImages

Pred Zvezdom je izuzetno težak me, pošto, pored izuzetno jakog protivnika, ima kadrovske probleme.

Crveno-beli, koji se još uigravaju pod vođstvom novog trenera Janisa Sferopulosa, u Barseloni će igrati i bez trojice igrača - Marka Simonovića, Branka Lazića i Adama Hange.

"Sa Lazićem je i dalje dan po dan - bolje se oseća, ali ne i dovoljno da počne da trenira. Isto je sa Hangom i njegovim kolenom. Simonović se oseća bolje, ali odlučili smo da ostane, jer članak nije još na 100 odsto, pa ne želimo da se situacija pogorša, ali spremniji je za igru od prve dvojice", rekao je Sferopulos. 

Zvezda posle prvih šest kola u Evroligi ima skor 2-4, dok je Barselona drugoplasirana sa učinkom 5-1.

"Igramo protiv jako dobrog protivnika, koji do sada u Evroligi ima samo jedan poraz. Znam da imaju dobar tim i dobre rezultate za sada, ali očekujem da ćemo se boriti. Ključ je da kontrolišemo ritam utakmice i da kontrolišemo skok, jer na taj način možemo da imamo naš stil igre, a to je veoma dobro", naveo je trener Crvene zvezde.

Nemanja Nedović je svestan teškog zadatka, ali obećava dobru borbu.

"Očekuje nas ekipa koja igra sjajno ove sezone. Nemaju izgrađene zvezde, ali su kao ekipa jako moćni i dobro igraju. Idemo da odigramo dobru utakmicu, poštujemo ih, ali se ne plašimo i znamo šta bi nam pobeda tamo značila", rekao je Nedović.

Utakmica počinje u 20.30, a njen tok možete da pratite iz časa u čas na našem portalu.

image