Conga: Đoković je najbolji svih vremena, može da osvoji 28 grend slemova

Žo Vilfrid Conga tvrdi da je Novak Đoković najbolji teniser svih vremena i da bi mogao još dugo da osvaja grend slem trofeje

Francuz, koji je sada u penziji, a nekada je bio peti teniser sveta, posetio je ATP turnir u Mecu i tom prilikom govorio je i o najboljem igraču sveta.

Conga, koji se povukao posle Rolan Garosa 2022. godine, svojevremeno je rekao da mu je "Novak Đoković uništio karijeru" time što ga je pobedio u finalu Australijan opena 2008. godine, a sada veruje da je on najbolji teniser svih vremena.

"GOAT (skraćenica za 'najbolji svih vremena') je Đoković. I mislim da komotno može da ide do 25, 26, 27, možda i 28 grend slem titula. Nikad se ne zna", rekao je Conga.

On je istakao i da mu je najveći žal što makar nije osvojio jednu grend slem tiulu.

"Borio sam se sa mnogo povreda tokom karijere. Svi sportisti su se suočavali sa tim. Najbolji su očigledno oni koji se najbolje nose sa ovim teškoćama. Ne treba se obeshrabriti, treba iskoristiti svaki trenutak da se radi na tome da budete bolje. Prekinuo sam karijeru jer moje telo više nije moglo da se nosi sa povredama i brzinom igre", poručio je Conga.