Sport

Nejpir želi nazad u Milano, čuje se sa bivšim saigračima

Italijanski stručnjak na klupi Olimpije Milano Etore Mesina, otkrio je da košarkaš Crvene zvezde Šabaz Nejpir želi da se vrati u "Armani"

Nejpir se nalazi na velikom udaru kritika navijača Crvene zvezde.

Američki košarkaš došao je kao kapitalno pojačanje za novu sezonu, ali je partijama u poslednjih nekoliko utakmica u velikoj meri razočarao i nije ispunio očekivanja košarkaške javnosti.

Po govoru tela i emocijama tokom mečeva, vidi se da se Nejpir muči u Beogradu i da uprkos trudu, ne dolazi do prepoznatljive igre i forme.

"Ulje na vatru" dodao je i njegov bivši trener, Etore Mesinea.

"Prošle sezone sa Nejpirom smo rešili probleme i uspeli da osvojimo šampionat. Ovog leta, nakon što nam je rekao da će ostati, povećao je zahteve. Bili smo otišli toliko toliko daleko da smo mu ponudili trostruko veću platu. Nismo mogli više od toga i on je otišao", započeo je italijanski stručnjak za "Korijere dela sera".

"On nastavlja da šalje poruke preko svojih prijatelja da želi da se vrati. Nejpirova uloga je bila promeni karakter ovog tima", dodao je Mesina.

Trener Olimpije govorio je kako Pengos nije uspeo da preuzme ulogu koju je imao Nejpir.

"U srži našeg razočaravajućeg starta sezone je to da nemamo pravog vozača za naš automobil. Pangos nije čovek koji može da učini da ovaj tim zaigra", zaključio je Mesina.

Olimpija iz Milana i Crvena zvezda, nisu najbolje počeli novu sezonu Evrolige, pošto nakon sedam mečeva imaju tek dve pobede.

image