Sport

Istorijska sezona Evrolige - nikad više gledalaca, Partizan najgledaniji

Najjače kontinentalno košarkaško takmičenje beleži vidljiv porast broja navijača na mečevima.
Istorijska sezona Evrolige - nikad više gledalaca, Partizan najgledaniji© Tanjug/Sava Radovanović

Nova sezone Evrolige je uveliko u toku, a čini se da bi mogla da bude istorijska. Mečevi najjače košarkaške lige "s ove strane sveta" su u sezoni 2022/23 najposećeniji su od kada postoji to evropsko košarkaško takmičenje.

Kako piše "Basketnjuz", Evroliga ove sezone beleži ozbiljan skok u gledanosti mečeva, a prosek gledalaca po utakmici nikada nije bio veći.

Nakon dve sezone Evrolige koje su bile obeležene posebnim protokolima i restrikcijama zbog pandemije korona virusa, ljubitelji košarke su dočekali da mogu uživo da gledaju košarku bez ograničenja.

Do sada je odigrano 58 utakmica i prodato 8.827 karata u proseku, što je više od 8.588 karata koliko je prosečno prodavano u sezoni 2019/2020. Klubovi su sa obaranjem sopstvenih rekorda oko prodaje svakako doprineli posećenosti utakmica.

Vodeći među klubovima po broju prodatih sezonskih karata je Partizan, sa čak 11.500. Zanimljivo je da su crno-beli i lideri po prosečnom broju navijača koji je pratio njihove mečeve (16.103). Nakon njih, sledi Makabi iz Tel Aviva sa 10.000 "sezonaca", dok su iza španska Valensija (7.500) i grčki Olimpijakos (5.739).

image