Sport

ABA liga se konačno oglasila: Šokantne scene u Zadru, nastavićemo da povezujemo ljude

Čelnici regionalnog košarkaškog takmičenja objavili saopštenje povodom incidenata koji su se dogodili u Zadru u subotu uveče
ABA liga se konačno oglasila: Šokantne scene u Zadru, nastavićemo da povezujemo ljude© Milan Maricic/ATAImages

Srpski šampion objavio je da je delegacija Zvezde, uz koju su bili i novinari redakcije "Mocart Sport", napadnuta i pretučena u Zadru u dva odvojena incidenta.

"Nakon šokantnih scena koje su se u subotu uveče dogodile u Zadru i napada na novinare i članove delegacije Crvene zvezde, uoči utakmice sedmog kola ABA lige između Zadra i Crvene zvezde , ABA liga oštro osuđuje svaki aspekt nasilja i rasne, seksualne, verske, nacionalne i bilo koje druge vrste diskriminacije", počinje se u saopštenju.

ABA liga pridružuje se apelima Zadra i Crvene zvezde prema hrvatskom MUP-u, sa namerom da se što pre ispitaju svi detalji napada, a da organizatori i izvršioci incidenta budu uhapšeni i procesuirani u u skladu sa zakonima Republike Hrvatske u kojoj su se napadi dogodili.

Neidentifikovana grupa je napala četiri lica iz srpske delegacije, a kako su preneli crveno-beli ni na koji način nisu bili isprovocirani.

"Istovremeno, kroz komunikaciju sa klubovima i drugim bezbednosnim faktorima, ABA liga učiniće sve da utakmica 7. kola između Zadra i Crvene zvezde Meridianbet prođe bez ijednog incidenta i da svi još jednom pokažemo da se radi o izolovanom slučaju, koji baca senku na sve postulate ABA liga. Uvereni smo da ćemo zajedno pobediti u ovoj borbi i da će, kao i do sada, ABA liga nastaviti da povezuje, a ne deli ljude", zaključuje se u saopštenju ABA lige.

image