Počinje Završni turnir u Torinu – Đoković na putu ka novom istorijskom poduhvatu

Na talonu je još jednom istorija, a glavni lovac je najbolji srpski, ali i svetski teniser

Završni ATP turnir u Torinu počinje u nedelju, a Novak Đoković imaće priliku da pobedom protiv Holgera Runea ispiše nove stranice istorije.

Đoković i Rune sastaju se od 21 čas i ukoliko pobedi srpski teniser obezbediće "broj 1" na kraju godine, osmi put u karijeri, ali i probijanje magične brojke od 400 nedelja na vrhu rang-liste.

Srbin i Danac do sada su igrali četiri puta i skor je 2-2, s tim da je Novak, koji brani titulu u italijanskom gradu, dobio poslednji meč prošle sedmice u Parizu.

"Holger je debitant, zajedno sa Karlosom Alkarazom, sa kojim je u istoj generaciji, oni su predvodnici naredne generacije mladih asova koja ć e nositi tenis narednih godina. Uz to, ima u svom uglu Borisa Bekera, legendu našeg sporta. Kada god se suočimo, to je neizvestan meč. Očekujem to i ovde", izjavio je Đoković.

U prvom meču "Zelene grupe" od 14.30 sastaju se Janik Siner i Stefanos Cicipas.

Osvajač 24 grend slem titule čak šest puta je trijumfovao na turniru najbolje osmorice, rekord koji deli sa Rodžerom Federerom, dok je prošle sezone to učinio bez ijednog poraza.

"Imao sam perfektan skor. Većinu mečeva sam dobio u dva seta. Treći put sam u Torinu, nadmorska visina je oko 300 metara i to se dobro oseća na terenu. Loptica leti kroz vazduh, potrebni su dani privikavanja. Lepa je dvorana i lepo je ponovo biti deo ovog iskustva", istakao je Novak koji je svestan koliko ga težak zadatak očekuje.

"Ovo je vrhunac ATP tura. Posle grend slemova, ovo je najveći turnir u našem sportu. Privilegija je biti ovde. Svaki meč je na nivou finala mastersa."

Završni ATP turnir na programu je od 12. do 19. novembra i igra se za nagradni fond od 15 miliona dolara.