Sport

Uhapšene dve osobe zbog napada na Zvezdinu delegaciju u Zadru

Oglasila se i zadarska policija koja je objavila akcije povodom incidenata u subotu uveče
Uhapšene dve osobe zbog napada na Zvezdinu delegaciju u Zadru© ABA League j.t.d./KK Zadar

Povodom dva odvojena napada u Zadru na osobe iz delegacije košarkaškog kluba Crvena zvezda, zadarska policije saopštila je da se "u prostorijama policije nalaze se dve osobe koje se dovode u vezu s ovim događajima".

U subotu oko 20 sati policijski službenici Policijske uprave zadarske primili su dojave za dva događaja, koji se dovode u vezu s održavanjem današnjeg sportskog takmičenja u Zadru.

"U toku je kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja svih okolnosti i činjenica ovih događaja. U prostorijama policije nalaze se dvije osobe koje se dovode u svezu s ovim događajima. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, policija će pravovremeno obavestiti javnost", navedeno je u saopštenju.

Međutim, jasno je da je u napadu učestvovalo više od dve osobe je i pitanje je da li će ostali biti privedeni i procesuirani.

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović pohvalio je rad tamošnje policije.

"Podvlačim još jednom, hrvatska policija je bila vrlo korektna, ljudi rade profesionalno svoj posao, da li su priveli, koga su priveli, to mi ne znamo", rekao je Čović.

"Vidim da su se i oni oglasili, oglasila se i ABA liga, noćas oko jedan, dva, dobro je što im je saopštenje na engleskom jeziku, inače znate svi mi u regionu bivše Jugoslavije vrištimo od engleskog jezika, da tako kažem."

Utakmica između Zadra i Zvezde na programu je od 17 časova.

image