Senegal ima plan za Manea na Svetskom prvenstvu uprkos povredi

Zvezda Bajern Minhena se bori sa povredom i pokušava da se što pre oporavi kako bi mogao da povede svoj nacionalni tim u borbama na Mundijalu.

Senegalski napadač Sadio Mane će zbog povrede propustiti prve utakmice na Svetskom prvenstvu u Kataru, izjavio je službenik Senegalskog fudbalskog saveza prema izveštajima lokalnih medija objavljenim u utorak.

Mane je tokom pretprošlog vikenda doživeo povredu u prvenstvenoj utakmici koju je Bajern Minhen igrao protiv Verdera. Senegalski napadač je doživeo povredu desne potkolenice.

Zbog toga je postojala bojazan da bi Mane, zvanično najbolji fudbaler Afrike, mogao da propusti ceo Mundijal. Ipak, povreda nije baš toliko ozbiljna, pa se nekadašnja zvezda Liverpula našla na konačnom spisku. Selektor Aliju Sise je izjavio da Mane neće morati na operaciju, ali i da su izgledi da zaigra već 21. novembra protiv Holandije vrlo mali.

"Moraćemo prve utakmice da igramo bez Sadija i moraćemo da pobeđujemo bez njega, jer osim Sadija imamo još 25 igrača. Niko nije to želeo, ali to nam se dogodilo", izjavio je predstavnik Saveza Abdulaje Sou.

Senegal je smešten u A grupu, a nakon otvaranja protiv Holandije, sledeću utakmicu će odigrati 25. novembra protiv domaće reprezentacije Katara. Poslednji meč u grupnoj fazi će igrati 29. novembra protiv Ekvadora.