Odrekao se Portugalaca preko SMS poruke - zvezda Liverpula opet menja reprezentaciju?

Fabio Karvaljo ponovo privlači pažnju u Engleskoj, ovog puta ne potezima na terenu, već van istog.

Mladi fudbaler Liverpula Fabio Karvaljo na Ostrvu ima status talentovanog fudbalera i "čuda od deteta". Ipak, ovaj 20-godišnji fudbaler je napravio pravu zbrku kada je SMS porukom saopštio Fudbalskom savezu Portugala da više ne namerava da igra za mladu selekciju te zemlje.

Britanski mediji su preneli neočekivanu vest, a mnogi sumnjaju da bi Karvaljo već po drugi put mogao da promeni nacionalni tim za koji nastupa.

O čemu se zapravo radi? Liverpulov mladi fudbaler, koji je ove sezone uspeo da postigne dva pogotka na 16 nastupa, uključujući i pobedonosni gol protiv Njukasla, napravio je neprofesionalan potez.

On je bio na širem spisku selektora Portugalije Fernanda Santoša, ali se nije našao među 26 igrača koji će predstavljati tu zemlju na Svetskom prvenstvu u Kataru. Umesto toga, Karvaljo je dobio poziv nacionalnog tima za igrače do 21 godine, za koju je do sada igrao četiri puta. Ipak, Fabio je odbio da igra protiv Češke i Japana u prijateljskim susretima predstojeće sedmice.

FS Portugalije je objavio da je Karvaljo samo SMS porukom obavestio sve u toj organizaciji da ne želi da igra za mladu reprezentaciju. Naravno, ovaj potez je izazvao dosta pažnje u Portugalu, ali i u Engleskoj. Mnogi su protumačili ovaj čin kao znak da Karvaljo želi drugi put u karijeri da promeni sportsko državljanstvo. Kako je Karvaljo sa 11 godina stigao u Englesku, nastupao je za sve mlađe selekcije tezemlje.

Bio je i kapiten U-17 selekcije Engleske, a sada kada je razočaran što nije otišao na Mundijal sa selekcijom Portugalije, nije isključeno da fudbaler Liverpula napravi novu promenu po pitanju zemlje koju će predstavljati.