Rud prvi do polufinala u Torinu - pobedio, pa čeka rivala iz Novakove grupe

Norvežanin je savladao Tejlora Frica i tako stigao do plasmana među četiri najbolja igrača na Završnom mastersu.

Kasper Rud je stigao do druge pobede na Završnom mastersu u Torinu, pošto je nakon Feliksa Ože Alijasima savladao i Tejlora Frica nakon velike borbe.

Posle dva sata i 10 minuta tenisa, Rud je slavio 6:3, 4:6, 7:6 i tako se plasirao u polufinale poslednjeg turnira u sezoni.

Rud sada ima skor 2-0 u Zelenoj grupi, dok su sa učinkom od jedne pobede i jednog poraza upravo Fric i Ože Alijasim. Kako će Norvežanin igrati u poslednjem meču protiv Rafaela Nadala, jasno je da će on završiti na prvom mestu u grupi.

Fric i Ože Alijasim će se u direktnom okršaju boriti za drugo mesto, dok će Rud u polufinalu u subotu igrati protiv drugoplasiranog iz Crvene grupe, u kojoj se nalazi i Novak Đoković.

Rud je prikazao odličnu igru u prvom setu, furiozno otvorio meč, ali je Amerikanac u drugom setu uspeo da podigne nivo igre. Kada je Rud u taj-brejku trećeg seta prokockao prednost 5:1 postojala je bojazan da bi mogao da ostane i bez trijumfa.

Ipak, finalista Ju-Es opena i Rolan Garosa je uspeo da iskoristi drugu meč loptu i prvi obezbedi plasman među četvoricu najboljih u Torinu.