Sport

Šok za Francusku - napadač se povredio na treningu i propušta Mundijal

Kristofer Nkunku je zadobio udarac na treningu, a u utorak kasno uveče stigla je informacija da zbog te povrede neće moći da učestvuje ne Svetskom prvenstvu u Kataru.
Šok za Francusku - napadač se povredio na treningu i propušta MundijalGetty © Aurelien Meunier / Stringer

Svetski prvaci, fudbaleri Francuske, dobili su loše vesti uoči Mundijala u Kataru na kom će braniti naslov osvojen pre četiri godine u Rusiji.

Fudbaler te selekcije Kristofer Nkunku propustiće Svetsko prvenstvo u Kataru, nakon što je u utorak doživeo povredu na treningu.

Ovu informaciju je potvrdio i poznati italijanski novinar Fabricio Romano, koji je naveo da je da Nkunku neće moći da bude deo tima u Kataru. Nkunku je povredu doživeo kada je bio u duelu sa Eduardom Kamavingom, vezistom Real madrida. Ostao je na zemlji, držeći se za koleno sa bolnom grimasom na licu.

Nikome u redovima tima Didijea Dešana nije bilo prijatno zbog tog prizora, a nakon nekoliko sati i testiranja, utvrđeno je da će napadač Lajpciga ostati bez nastupa na najvećem fudbalskom takmičenje.

Francuzi od ranije zbog povreda ne mogu da računaju na Pola Pogbu i Ngoloa Kantea, dok se defanzivac Mančester junajteda Rafael Varan još uvek oporavlja i trebalo bi da bude spreman za turnir. Nkunku je ove sezone postigao čak 17 golova za Lajpcig, pa je jasno od kolike je važnosti mogao da bude za ovaj tim.

image