Šok za Francusku - napadač se povredio na treningu i propušta Mundijal

Kristofer Nkunku je zadobio udarac na treningu, a u utorak kasno uveče stigla je informacija da zbog te povrede neće moći da učestvuje ne Svetskom prvenstvu u Kataru.

Svetski prvaci, fudbaleri Francuske, dobili su loše vesti uoči Mundijala u Kataru na kom će braniti naslov osvojen pre četiri godine u Rusiji.

Fudbaler te selekcije Kristofer Nkunku propustiće Svetsko prvenstvo u Kataru, nakon što je u utorak doživeo povredu na treningu.

Ovu informaciju je potvrdio i poznati italijanski novinar Fabricio Romano, koji je naveo da je da Nkunku neće moći da bude deo tima u Kataru. Nkunku je povredu doživeo kada je bio u duelu sa Eduardom Kamavingom, vezistom Real madrida. Ostao je na zemlji, držeći se za koleno sa bolnom grimasom na licu.

Nikome u redovima tima Didijea Dešana nije bilo prijatno zbog tog prizora, a nakon nekoliko sati i testiranja, utvrđeno je da će napadač Lajpciga ostati bez nastupa na najvećem fudbalskom takmičenje.

Francuzi od ranije zbog povreda ne mogu da računaju na Pola Pogbu i Ngoloa Kantea, dok se defanzivac Mančester junajteda Rafael Varan još uvek oporavlja i trebalo bi da bude spreman za turnir. Nkunku je ove sezone postigao čak 17 golova za Lajpcig, pa je jasno od kolike je važnosti mogao da bude za ovaj tim.