Cicipas se zvanično povukao, Đoković posle Sinera igra protiv Hurkača

Grčki teniser Stefanos Cicipas odlučio je da se povuče sa Završnog turnira u Torinu zbog povrede zbog koje je predao meč Holgeru Runeu

Cicipas je bio primoran da se povuče pri rezultatu 2:1 u prvom setu i njega će zameniti Hubert Hurkač, koji će igrati sa Novakom Đokovićem u trećoj rundi.

"Izvinjavam se svim navijačima i publici koji su došli da me podrže danas. Moj doktor, posle bezbroj pregleda koje sam imao u poslednjih nekoliko dana, predložio mi je da igram, dao mi zeleno svetlo da idem i probao sam", počeo je Cicipas.

"Nažalost, osećao sam se užasno i očajno na terenu. Uradio sam šta sam mogao, uradio sam sve na najbolji način da budem spreman za meč, ali mi nije išlo."

Rune je dobio prvi gem posle velike borbe, pošto je Grk imao dve brejk lopte. Cicipas je izjednačio na 1:1, a onda je Danac na svoj servi poveo 2:1.

Grčki teniser je potom odlučio da zbog povrede preda meč.

"Mrzim da se povlačim sa terena, nisam od onih koji vole da se povlače usred meča. Ubija me to što nisam u prilici da završim ovaj turnir! Ovo je takmičenje za koje sam se dugo spremao, potrudio se da budem potpuno spreman da pružim ono što najbolje mogu kao teniser."

U drugom meču drugog kola "Zelene grupe" od 21 sat će se sastati Đoković i Italijan Janik Siner.

Cicipas je u prvom kolu poražen od Sinera 6:4, 6:4, a Novak je nadigrao Runea 7:6 (7:4), 6:7 (1:7), 6:3.

Grka će zameniti Hurbet Hurkač, pošto je Poljak u Italiju došao baš zbog ovakvih situacija.