Sport

Đoković na kolenima posle četiri meseca - Siner odigrao meč života u Torinu!

Najbolji teniser sveta nije uspeo da i četvrti put savlada Italijana, koji je konačno uspeo da savlada Đokovića
Đoković na kolenima posle četiri meseca - Siner odigrao meč života u Torinu!Getty © Clive Brunskill / Staff

Novak Đoković je posle 19 pobeda i četiri meseca nepobedivosti zabeležio poraz. I to jedva. Uprkos činjenici da je Janik Siner odigrao meč života, nije najbolji teniser sveta bio daleko od toga da i ovaj meč preživi.

Ipak, inspirisani Italijan pred domaćom publikom u Torinu je uspeo da u četvrtom pokušaju upiše pobedu protiv najboljeg tenisera svih vremena - 2:1, po setovima 7:5, 6:7, 7:6.

U meču koji je trajao preko tri sata, Siner je držao fantastičan nivo igre od prvog do poslednjeg poena. Nije popuštao u visokom, agresivnom ritmu nijednog trenutka. Ni kada je u prvom setu morao da spasi brejk loptu, ni kada je Đoković u taj-brejku drugog seta u svom stilu uspeo da obezbedi odlučujući set.

Bio je nadahnut, snažnim forhendima je kažnjavao i svaku najmanju grešku Đokovića, kojem ni 20 as udaraca nije pomoglo. Siner je pokazao zbog čega je ovo njegova najbolja sezona u karijeri i zašto mu se predviđaju grend slem trofeji.

Ni kada je Đoković posle dva sata i 40 minuta konačno uspeo da napravi brejk, prvi i jedini u meču, i vrati se u treći set - ni tada Siner nije poklekao. Nastavio je da sigurno servira i potom da u odlučujućem taj-brejku izgubi samo dva poena.

Sada Siner u Zelenoj grupi ima skor 2-0 i set količnik 4:1, Đokovićev učinak je 1-1 i 3:3 u setovima, dok je i Rune na 1-1 u pobedama i 3:2 u setovima. Ipak, Danac je iza Đokovića jer je izgubio u međusobnom duelu.

U četvrtak će pasti odluka, a Đoković će zavisiti i od rezultata meča Siner - Rune. Ako Italijan upiše i treću pobedu, rezultat Novakovg meča protiv Huberta Hurkača neće biti važan. Ali ne treba ni najmanje sumnjati da će najbolji teniser sveta ići na sigurnu pobedu i u tom duelu.

  • 15. nov 2023 • 00:20

    00:20

    Kraj - Siner je savladao Đokovića!

    Loš taj-brejk Srbina na kraju meča i Siner slavi 7:5, 6:7, 7:6 u meču koji je trajao preko tri sata i samo je jedan gem falio da odigraju najduži mogući susret.

    Ovo sada sve komplikuje stvari Novaku, koji će u četvrtak morati i da savlada Huberta Hurkača i da čeka rasplet meča Sinera i Holgera Runea.

  • 00:12

    Taj-brejk odlučuje pobednika - 6:6

    Fantastičan meč tokom tačno tri sata - Siner igra meč života, Đoković takođe sjajan.

    Bilo je uživanje gledati, ali sada ćemo dobiti konačnog pobednika!

  • 14. nov 2023 • 23:58

    23:58

    Sigurni gemovi, Siner vodi 4:5

    Uspeo je Đoković ekspresno da se vrati od 2:4 do izjednačenja, ali ne da se ni Siner tek tako.

    Stigao je do gema bez izgubljenog poena, pa sada Novak servira za ostanak u meču.

  • 23:51

    Uzvraća Novak brejkom - 3:4!

    Čitav meč je Novak pokušavao da stigne do brejka i nije vredelo. Imao je samo jednu brejk loptu u šestom gemu prvog seta, ali čim je izgubio svoj servis u trećem setu - odmah uzvraća istom merom.

    Bučna publika u Torinu nije uspela da pomogne Sineru, Đoković se vraća!

  • 23:44

    Evo brejka za Sinera - 2:4

    Baš u najgori čas, Italijan uspeva da slomi otpor Srbina i stigne do velike prednosti u setu odluke.

    Sada će servirati i nalazi se na samo dva gema od velike pobede nad prvim teniserom sveta.

  • 23:29

    Tri brza gema - 1:2

    Siner vodi 2:1 na početku trećeg seta nakon što su svi servis gemovi prilično lako pripali serverima.

  • 23:16

    Drugi set - Đoković 7:6!

    Novak Đoković u svom stilu stiže do još jednog bitnog taj-brejka. Osvaja ga 7:5, uprkos tome što je pretrpeo tri mini-brejka tokom njegovog trajanja.

    Sjajno je servirao u ključnim trenucima i sada će treći set odlučivati pobednika!

  • 23:04

    Gledaćemo taj-brejk - 6:6

    Imao je Novak šansi u ovom gemu, bilo je 15:30 na servis Sinera, bilo je i izjednačenje, ali ipak na kraju taj-brejk odlučuje.

  • 22:53

    Servisi neumoljivi - 5:5

    Stigao je Novak na gem do osvajanja drugog seta, ali onda "mala škola serviranja" Italijana koji uzima četiri laka poena (od toga dva as udarca), pa je Siner izjednačio na 5:5.

  • 22:41

    Odlični servisi Novaka - 4:3

    Srbinov servis večeras funkcioniše skoro perfektno - jedino je u 11. gemu prvog seta stao i to je rezultiralo potom i gubitkom prvog seta.

    Važno je sada malo i izvršiti pritisak na servis Sinera.

image