Đoković na kolenima posle četiri meseca - Siner odigrao meč života u Torinu!

Najbolji teniser sveta nije uspeo da i četvrti put savlada Italijana, koji je konačno uspeo da savlada Đokovića

Novak Đoković je posle 19 pobeda i četiri meseca nepobedivosti zabeležio poraz. I to jedva. Uprkos činjenici da je Janik Siner odigrao meč života, nije najbolji teniser sveta bio daleko od toga da i ovaj meč preživi.

Ipak, inspirisani Italijan pred domaćom publikom u Torinu je uspeo da u četvrtom pokušaju upiše pobedu protiv najboljeg tenisera svih vremena - 2:1, po setovima 7:5, 6:7, 7:6.

U meču koji je trajao preko tri sata, Siner je držao fantastičan nivo igre od prvog do poslednjeg poena. Nije popuštao u visokom, agresivnom ritmu nijednog trenutka. Ni kada je u prvom setu morao da spasi brejk loptu, ni kada je Đoković u taj-brejku drugog seta u svom stilu uspeo da obezbedi odlučujući set.

Bio je nadahnut, snažnim forhendima je kažnjavao i svaku najmanju grešku Đokovića, kojem ni 20 as udaraca nije pomoglo. Siner je pokazao zbog čega je ovo njegova najbolja sezona u karijeri i zašto mu se predviđaju grend slem trofeji.

Ni kada je Đoković posle dva sata i 40 minuta konačno uspeo da napravi brejk, prvi i jedini u meču, i vrati se u treći set - ni tada Siner nije poklekao. Nastavio je da sigurno servira i potom da u odlučujućem taj-brejku izgubi samo dva poena.

Sada Siner u Zelenoj grupi ima skor 2-0 i set količnik 4:1, Đokovićev učinak je 1-1 i 3:3 u setovima, dok je i Rune na 1-1 u pobedama i 3:2 u setovima. Ipak, Danac je iza Đokovića jer je izgubio u međusobnom duelu.

U četvrtak će pasti odluka, a Đoković će zavisiti i od rezultata meča Siner - Rune. Ako Italijan upiše i treću pobedu, rezultat Novakovg meča protiv Huberta Hurkača neće biti važan. Ali ne treba ni najmanje sumnjati da će najbolji teniser sveta ići na sigurnu pobedu i u tom duelu.

15. nov 2023 • 00:20

Kraj - Siner je savladao Đokovića!

Loš taj-brejk Srbina na kraju meča i Siner slavi 7:5, 6:7, 7:6 u meču koji je trajao preko tri sata i samo je jedan gem falio da odigraju najduži mogući susret.

Ovo sada sve komplikuje stvari Novaku, koji će u četvrtak morati i da savlada Huberta Hurkača i da čeka rasplet meča Sinera i Holgera Runea.

Taj-brejk odlučuje pobednika - 6:6

Fantastičan meč tokom tačno tri sata - Siner igra meč života, Đoković takođe sjajan.

Bilo je uživanje gledati, ali sada ćemo dobiti konačnog pobednika!

14. nov 2023 • 23:58

Sigurni gemovi, Siner vodi 4:5

Uspeo je Đoković ekspresno da se vrati od 2:4 do izjednačenja, ali ne da se ni Siner tek tako.

Stigao je do gema bez izgubljenog poena, pa sada Novak servira za ostanak u meču.

Uzvraća Novak brejkom - 3:4!

Čitav meč je Novak pokušavao da stigne do brejka i nije vredelo. Imao je samo jednu brejk loptu u šestom gemu prvog seta, ali čim je izgubio svoj servis u trećem setu - odmah uzvraća istom merom.

Bučna publika u Torinu nije uspela da pomogne Sineru, Đoković se vraća!

Evo brejka za Sinera - 2:4

Baš u najgori čas, Italijan uspeva da slomi otpor Srbina i stigne do velike prednosti u setu odluke.

Sada će servirati i nalazi se na samo dva gema od velike pobede nad prvim teniserom sveta.

Tri brza gema - 1:2

Siner vodi 2:1 na početku trećeg seta nakon što su svi servis gemovi prilično lako pripali serverima.

Drugi set - Đoković 7:6!

Novak Đoković u svom stilu stiže do još jednog bitnog taj-brejka. Osvaja ga 7:5, uprkos tome što je pretrpeo tri mini-brejka tokom njegovog trajanja.

Sjajno je servirao u ključnim trenucima i sada će treći set odlučivati pobednika!

Gledaćemo taj-brejk - 6:6

Imao je Novak šansi u ovom gemu, bilo je 15:30 na servis Sinera, bilo je i izjednačenje, ali ipak na kraju taj-brejk odlučuje.

Servisi neumoljivi - 5:5

Stigao je Novak na gem do osvajanja drugog seta, ali onda "mala škola serviranja" Italijana koji uzima četiri laka poena (od toga dva as udarca), pa je Siner izjednačio na 5:5.

Odlični servisi Novaka - 4:3

Srbinov servis večeras funkcioniše skoro perfektno - jedino je u 11. gemu prvog seta stao i to je rezultiralo potom i gubitkom prvog seta.

Važno je sada malo i izvršiti pritisak na servis Sinera.

Đoković vodi 3:2

Imao je 0:30 u gemu na servis Sinera, ali nije uspeo Novak da stigne ni do brejk lopte. Posle toga je bio siguran u svom gemu, pa i dalje nema brejka u drugom setu.

U drugom setu sve po starom - 2:1

Đoković vodi na startu drugog seta gde smo ponovo gledali sigurne servis gemove. Novak svoj drugi osvaja sa dva as udarca u nizu, ukupno ih je odservirao devet večeras.

Prvi set - Siner 5:7!

Siguran je Siner na svoj servis i bez ikakvih problema uspeva da potvrdi brejk, samim tim i povede 1:0 u setovima!

Jako loš završetak seta za Đokovića, izgubio je devet poena u nizu.

Brejk Sinera u najgori čas - 5:6!

Imao je Đoković 40:0 na svoj servis, izgubio je potom pet poena zaredom i samim tim će sada Italijan servirati za prvi set.

Uz to, Novak je na 40:40 napravio duplu servis grešku... Jako loš gem.

Ponovo mirni gemovi - 5:4 za Novaka

Posle ona dva gema u kojima igrači nisu koristili po jednu brejk loptu, sada ponovo serveri vrlo sigurni.

Izuzetno je brz ovaj teren u Torinu i nije iznenađenje da su retke prilike da se rivalu oduzme servis.

I Novak spasava brejk loptu - 4:3

Ono što je u prošlom servisu morao Italijan, sada je uradio i Srbin. Đoković je na brejk loptu odservirao servis viner i posle toga uspeo da dovrši gem u svoju servis.

I dalje bez brejka.

Siner spašava brejk loptu - 3:3

Uspeo je Novak prvi da stigne do brejk lopte na ovom meču nakon što je fenomenalno "ukrao" poen. Ali posle toga, Italijan as udarcem spasava brejk loptu i potom osvaja svoj servis gem.

I dalje bez brejk lopti - 3:2

Novak čuva prednost. Uspeo je da osvoji dva poena na servis Sinera, ali ne i da zakomplikuje taj gem. Ipak, u narednom je i on bio jako siguran i u nekoliko lepih razmena stigao do novog vođstva.

Serveri nemilosrdni - 2:1 za Đokovića

U prva tri gema, sve poene su osvajali igrači koji su servirali. Siner je "s nulom" izjednačio na 1:1, a onda je Novak to ponovio u narednom gemu.

Siguran početak - 1:0 Đoković

Četiri kratka poena, sva četiri osvaja Đoković i to je najbolji mogući početak susreta za Srbina.

Đoković će prvi servirati

Igrači su izašli na kratko zagrevanje. Siner je birao posle bacanja novčića i izabrao je da će Novak otvoriti meč servisom.

Kalkulacije!

Ako Novak pobedi Sinera bilo kojim rezultatom, on će kao prvoplasirani otići u polufinale bez obzira na ostale rezultate u grupi.

Ako Siner slavi 2:0 u setovima, onda se stvari za Đokovića značajno komplikuju i zavisiće isključivo od rezultata meča Siner - Rune u četvrtak. Ukoliko Italijan pobedi 2:1, onda će postojati još više kalkulacija, ali ponovo neće sve zavisiti samo od Novakovog trećeg meča protiv Huberta Hurkača.

Zato je jasna velika važnost ovog meča za Đokovića.