Belgija testira "orlove" pred odlučujući meč u kvalifikacijama

Reprezentacija Srbije igra prijateljski meč sa selekcijom Belgije. Meč u Levenu počinje u 20.45, a tok meča i kretanje rezultata možete pratiti na našem portalu

Belgija će biti veliki izazov za "orlove", bez obzira što je reč o prijateljskom duelu.

"Pred nama je veliki izazov, bez obzira što utakmica protiv Belgije nema rezultatski značaj. Igramo protiv jedne od najjačih reprezentacija ne samo u Evropi, već i na svetu. Imaju u svojim redovima igrače vanserijske klase i biće to dobar test za ono što nas očekuje u Leskovcu. Sa druge strane, reč je o prijateljskoj utakmici u kojoj će oba tima izvršiti puno izmena i proveriti što veći broj igrača. To je normalno ako se ima u vidu da i njih i nas odmah posle duela u Briselu očekuju mečevi za bodove u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Ne sumnjam da će utakmica biti veoma interesantna za gledanje", rekao je selektor Dragan Stojković.

Utaknica između Belgije i Srbije je trebalo da se igra u Briselu, ali je zbog kiše premeštena u Leven i igraće se bez publike.

"Zbog jake kiše poslednjih dana, sudije su odlučile da teren na stadionu 'Kralj Boduen' nije za igru. Zbog toga je odlučeno da se meč protiv Srbije odigra u Levenu. S obzirom na kratak rok i nemogućnost da se utakmica bezbedno organizuje u prisustvu navijača, utakmica će se igrati bez publike", navodi se u saopštenju Fudbalskog saveza Belgije.

"Orlovi" će imati jaku proveru u Belgiji pred odlučujući meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Srbija dočekuje Bugarsku u Leskovcu 19. novembra, a samo bod će biti dovoljan za plasman na šampionat Evrope.