Posle košarkaških i fudbalski klubovi iz Izraela domaćini u Beogradu, a tu je i jedan ukrajinski

U prestonici Srbije kao domaćini već igraju košarkaški klubovi iz Izraela, a uskoro će im se priključiti i fudbalski

I ne samo to – u prestonici Srbije svoje protivnike dočekaće i jedan ukrajinski predstavnik u evropskim takmičenjima, to je Zorja iz Luganska.

Makabi iz Haife i Makabi iz Tel Aviva igraće evropske utakmice kao domaćini u Beogradu zbog ratnih dešavanja u njihovoj zemlji, baš kao i spomenuta Zorja, potvrdila je UEFA.

Zeleno-beli su se oglasili zvaničnim saopštenjem i potvrdili dogovor o domaćinstvu.

"Potvrđujemo: Makabi iz Haife će ugostiti Ren na stadionu 'Marakana' u Beogradu. Predsednik Fudbalskog saveza Izraela Šino Zuerca, UEFA i Fudbalski savez Srbije su odobrili održavanje utakmice u grupnoj fazi Lige Evrope na stadionu Crvene zvezde u Beogradu", stoji u saopštenju kluba.

Šampion Izrael će duel u Ligi Evrope protiv Francuskog Rena igrati na stadionu "Rajko Mitić" 30. novembra.

Makabi iz Haife je već nastupao u Beogradu i dobro mu je poznat naš najveći stadion.

Posle godinu i po dana, ova generacija se vraća na mesto na kojem je ispisala istoriju kluba jer je izbacila Crvenu zvezdu na poslednjem koraku za plasman u Ligu šampiona. Tada su se gosti, predvođeni sadašnjim trenerom Zvezde Barakom Baharom, vratili iz dva gola minusa i u poslednjem minutu autogolom Milana Pavkova otišli u elitu.

Pored toga i fudbalski klub Zorja iz Ukrajine će utakmice Lige konferencija kao domaćin igrati u Srbiji, samo još nije poznato tačno na kom stadionu.