Sport

Đoković pobedio Hurkača, ali "visi" za polufinale - više ništa ne zavisi od Srbina

Najbolji teniser sveta je slavio, ali uz izgubljeni set, pa će tako eventualni plasman u završnicu turnira u Torinu zavisiti od toga hoće li Janik Siner savladati Holgera Runea
Đoković pobedio Hurkača, ali "visi" za polufinale - više ništa ne zavisi od SrbinaGetty © Valerio Pennicino / Stringer

Najbolji teniser sveta Srbin Novak Đoković pobedio je Poljaka Huberta Hurkača 7:6 (7:1), 4:6, 6:1 u meču trećeg kola Zelene grupe na Završnom ATP turniru sezone u Torinu, ali će se plasirati u polufinale samo ako večeras Italijan Janik Siner pobedio Danca Holgera Runea.

Meč između Đokovića i Hurkača je trajao dva sata i šest minuta. Ovo je bio sedmi međusobni duel srpskog i poljskog tenisera, a sedmi trijumf Đokovića.

Hurkaču je ovo prvi meč na turniru u Torinu, pošto je zamenio povređenog Stefanosa Cicipasa.

Đoković je u prvom kolu pobedio Runea 7:6 (7:4), 6:7 (1:7), 6:3. Srpski tenier je pre dva dana u drugom kolu izgubio od Sinera 7:5, 6:7 (5:7), 7:6 (7:2).

  • 16. nov 2023 • 16:46

    16:46

    Kraj - pobeda Đokovića 7:6, 4:6, 6:1!

    Novak Đoković je ostvario i drugu pobedu na Završnom turniru u Torinu pošto je savladao Huberta Hurkača, ali još uvek nije poznato hoće li mu to biti dovoljno za plasman u polufinale.

    Najbolji teniser sveta zavisi od Janika Sinera, koji večeras od 21.00 mora da savlada Holgera Runea. U suprotnom, ni dve pobede u Torinu neće Novaku biti dovoljne za prolazak iz grupne faze.

  • 16:33

    Konačno brejk Đokovića - 3:1

    Šteta samo što ovo nije bilo u drugom setu, pa da se izbegne treći set. Ali šta je tu je, Novak uspeva da kazni greške rivala.

  • 16:28

    Đoković vodi 2:1

    Tri brza gema na startu trećeg seta. Svestan je Novak sada da mu ovaj set ne menja ništa, osim 200 ATP bodova i 390.000 evra nagrade ukoliko trijumfuje.

    Ali što se tiče plasmana u polufinale, sve je u rukama Janika Sinera...

  • 16:16

    Drugi set - Hurkač 6:4!

    Hubert Hurkač stiže do izjednačenja posle novih odličnih servisa, a onaj brejk u ranijoj fazi bio mu je dovoljan da obezbedi treći set!

    Đoković je sada u dodatnom problemu, jer ovo i dodatno komplikuje Novakov put u polufinale. To znači da je Siner prošao u polufinale i da sada više nije ni važno ko će pobediti u ovom meču.

    Jer, ako Siner pobedi Runea - Novak ide u polufinale. Ako Rune pobedi Sinera, onda Đoković ispada!

  • 16:13

    Novak propustio brejk lopte - 4:5

    Hurkač će servirati za 1:1 u setovima, a pri rezultatu 4:3 je Novak imao dve brejk lopte. Ipak, obe su vrlo brzo nestale, posle dva asa Poljaka.

    Ovo će sada Đokoviću biti poslednja šansa da ostane u drugom setu.

  • 16:03

    Hurkač čuva prednost - 3:4

    Imao je Poljak u jednom trenutku i seriju od 13 uzastopno osvojenih poena, koju je Đoković potom prekinuo osvojenim gemom na svoj servis. Ipak, Hurkač je u odličnoj poziciji u drugom setu.

  • 15:55

    Brejk Hurkača - 2:3!

    Katastrofalan gem Đokovića na njegov servis, a sve je krenulo po zlu prilikom nonšalantnog forhend voleja koji je smestio u mrežu. Serija grešaka koju Poljak koristi da stigne do prednosti u drugom setu.

  • 15:48

    Đoković vodi 2:1

    Sigurna igra na početku drugog seta, oba igrača čuvaju svoje servis gemove. Zanimljivo je kolikko Novak dominira u igri sa osnovne linije, pošto je osvojio čak 29 od 40 takvih poena.

  • 15:36

    Prvi set - Đoković 7:6!

    Taj-brejk iz snova za Novaka Đokovića, koji ga osvaja 7:1! Imao je i 6:0, propustio je priliku za perfektan rezultat, ali nije to ni važno.

    Hurkačova igra se malo "raspala" u finišu, jer je tri puta grešio iz svog omiljenog forhenda. Sada je Novak na pola puta do druge pobede na turniru.

  • 15:30

    Gledaćemo taj-brejk - 6:6

    Ovo je već peti taj-brejk za Đokovića na turniru, nakon što je do svog šestog gema stigao bez ijednog izgubljenog poena.

image