Đoković pobedio Hurkača, ali "visi" za polufinale - više ništa ne zavisi od Srbina

Najbolji teniser sveta je slavio, ali uz izgubljeni set, pa će tako eventualni plasman u završnicu turnira u Torinu zavisiti od toga hoće li Janik Siner savladati Holgera Runea

Najbolji teniser sveta Srbin Novak Đoković pobedio je Poljaka Huberta Hurkača 7:6 (7:1), 4:6, 6:1 u meču trećeg kola Zelene grupe na Završnom ATP turniru sezone u Torinu, ali će se plasirati u polufinale samo ako večeras Italijan Janik Siner pobedio Danca Holgera Runea.

Meč između Đokovića i Hurkača je trajao dva sata i šest minuta. Ovo je bio sedmi međusobni duel srpskog i poljskog tenisera, a sedmi trijumf Đokovića.

Hurkaču je ovo prvi meč na turniru u Torinu, pošto je zamenio povređenog Stefanosa Cicipasa.

Đoković je u prvom kolu pobedio Runea 7:6 (7:4), 6:7 (1:7), 6:3. Srpski tenier je pre dva dana u drugom kolu izgubio od Sinera 7:5, 6:7 (5:7), 7:6 (7:2).

16. nov 2023 • 16:46

Kraj - pobeda Đokovića 7:6, 4:6, 6:1!

Novak Đoković je ostvario i drugu pobedu na Završnom turniru u Torinu pošto je savladao Huberta Hurkača, ali još uvek nije poznato hoće li mu to biti dovoljno za plasman u polufinale.

Najbolji teniser sveta zavisi od Janika Sinera, koji večeras od 21.00 mora da savlada Holgera Runea. U suprotnom, ni dve pobede u Torinu neće Novaku biti dovoljne za prolazak iz grupne faze.

Konačno brejk Đokovića - 3:1

Šteta samo što ovo nije bilo u drugom setu, pa da se izbegne treći set. Ali šta je tu je, Novak uspeva da kazni greške rivala.

Đoković vodi 2:1

Tri brza gema na startu trećeg seta. Svestan je Novak sada da mu ovaj set ne menja ništa, osim 200 ATP bodova i 390.000 evra nagrade ukoliko trijumfuje.

Ali što se tiče plasmana u polufinale, sve je u rukama Janika Sinera...

Drugi set - Hurkač 6:4!

Hubert Hurkač stiže do izjednačenja posle novih odličnih servisa, a onaj brejk u ranijoj fazi bio mu je dovoljan da obezbedi treći set!

Đoković je sada u dodatnom problemu, jer ovo i dodatno komplikuje Novakov put u polufinale. To znači da je Siner prošao u polufinale i da sada više nije ni važno ko će pobediti u ovom meču.

Jer, ako Siner pobedi Runea - Novak ide u polufinale. Ako Rune pobedi Sinera, onda Đoković ispada!

Novak propustio brejk lopte - 4:5

Hurkač će servirati za 1:1 u setovima, a pri rezultatu 4:3 je Novak imao dve brejk lopte. Ipak, obe su vrlo brzo nestale, posle dva asa Poljaka.

Ovo će sada Đokoviću biti poslednja šansa da ostane u drugom setu.

Hurkač čuva prednost - 3:4

Imao je Poljak u jednom trenutku i seriju od 13 uzastopno osvojenih poena, koju je Đoković potom prekinuo osvojenim gemom na svoj servis. Ipak, Hurkač je u odličnoj poziciji u drugom setu.

Brejk Hurkača - 2:3!

Katastrofalan gem Đokovića na njegov servis, a sve je krenulo po zlu prilikom nonšalantnog forhend voleja koji je smestio u mrežu. Serija grešaka koju Poljak koristi da stigne do prednosti u drugom setu.

Đoković vodi 2:1

Sigurna igra na početku drugog seta, oba igrača čuvaju svoje servis gemove. Zanimljivo je kolikko Novak dominira u igri sa osnovne linije, pošto je osvojio čak 29 od 40 takvih poena.

Prvi set - Đoković 7:6!

Taj-brejk iz snova za Novaka Đokovića, koji ga osvaja 7:1! Imao je i 6:0, propustio je priliku za perfektan rezultat, ali nije to ni važno.

Hurkačova igra se malo "raspala" u finišu, jer je tri puta grešio iz svog omiljenog forhenda. Sada je Novak na pola puta do druge pobede na turniru.

Gledaćemo taj-brejk - 6:6

Ovo je već peti taj-brejk za Đokovića na turniru, nakon što je do svog šestog gema stigao bez ijednog izgubljenog poena.

Sve po starom - 5:6

Novak prvo osvaja siguran gem na svoj servis, a onda Hurkač nastavlja da servira kao u transu i da komplikuje posao najboljem teniseru sveta.

Ponovo će Đoković morati da servira za ostanak u prvom setu...

Novak bez brejk šansi - 4:5

Hurkač i dalje čuva prednost, ali i dalje nismo videli nijednu brejk loptu. Đoković ne uspeva da primiri servise Poljaka, koji je već na 10 as udaraca u samo pet gemova.

Hurkač vodi 4:3

Očekivan početak meča, pošto Hurkač servira kao mašina i Đoković još nije imao prilika za brejk. Ali i Novaj je do sada uspeo da sigurno osvaja svoje gemove.

Novak zakomplikovao gem - 2:2

Prvo je Hurkač uzeo svoj drugi gem tako što je već stigao do šest as udaraca u ovom meču. A onda je Đoković na svoj servis od 40:0 izgubio tri poena u nizu - ipak, posle toga uspeva da osvoji svoj servis gem.

Đoković izjednačio na 1:1

Hurkač je u prvom gemu nekoliko as udaraca "ispalio", ali je i pored toga Novak uspeo da stigne do 40:40.

Odservirao je Poljak posle toga odlično, ali je i Srbin u svom servis gemu koji sigurno osvaja za izjednačenje na startu meča.

Počinje meč u Torinu

Hubert Hurkač prvi servira na ovom meču.

Kako Đoković može do polufinala?

Dakle, jasno nam je već da ne zavisi sve samo od Novakovog meča protiv Hurkača, ali evo svih mogućih scenarija u Zelenoj grupi:

  • Ako Đoković pobedi u dva seta, proći će dalje u scenariju u kom Siner pobeđuje ili Rune pobeđuje u dva seta. Ako Runa savlada Sinera u tri seta, odlučivaće procenat osvojenih gemova.
  • Ako Novak slavi u tri seta, onda prolazi dalje isključivo ako Siner pobedi Runea bilo kojim rezultatom.
  • U slučaju da Hurkač pobedi Đokovića bilo kojim rezultatom, Novak prolazi dalje jedino ako Siner pobedi Runea bilo kojim rezultatom.