Spektakularni Novak preko Rubljova do polufinala u Torinu!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković ostvario je i drugu pobedu u Torinu i već sada obezbedio plasman u polufinale Završnog turnira.

Đoković je u meču crvene grupe pružio još jednu fantastičnu partiju i pobedio ruskog igrača Andreja Rubljova, rezultatom 6:4, 6:1.

Novak je bio na izuzetno visokom nivou i već može da razmišlja o protivniku u polufinalu. Ostvario je dva maksimalna trijumfa i u poslednjem kolu, koje je na programu u petak, biće mu dovoljan jedan set da overi prvu poziciju.

Drugi put u godinu dana je Rubljova savladao u Torinu, a ima i jedan poraz iz Beograda, pa je došao do vođstva 2-1 u međusobnom skoru.

Niko nije mogao da očekuje da će duel sedmog i osmog igrača na ATP rang-listi u većem delu prvog setu ličiti na okršaj Džona Iznera i Iva Karlovića. Obojica su servirala savršeno i bukvalno sve do finiša seta nije bilo šansi za brejk.

Novak je dobio svih 17 poena kada je ubacio prvi servis, Rubljov parirao odličnim početnim udarcem i do 5:4 su imali po osam asova.

Ali onda je na scenu stupilo znanje, iskustvo i veliki kvalitet Đokovića. Samo jedna prilika je bila potrebna najboljem srpskom sportisti. Pomogao mu je malo Andrej, koji je posustao u poslednjem gemu i sa nekoliko grešaka se našao u nevolji.

To je dozvolio Novaku brejk priliku, koja je ujedno bila i set lopta. Usledio je fantastičan ritern iz bekhenda po paraleli za dobijanje prvog seta (6:4).

Odlučujući korak ka trijumfu napravio je početkom drugog dela igre – ponovo je strpljivo sačekao svoju šansu, oduzeo servis rivalu odmah i potom, za nešto manje od 70 minuta igre, rutinski priveo susret kraju.

Svetski "broj 7" sada mirno čeka poslednju rundu i duel protiv još jednog Rusa – Danila Medvedev. Rubljov će na megdan Stefanosu Cicipasu.

U četvrtak su na programu poslednji mečevi zelene grupe, a sastaju se Rafael Nadal – Kasper Rud, odnosno Feliks Ože-Alijasim-Tejlor Fric.

Turnir u Torinu igra se za nagradni fond od 14.750.000 dolara.

Tok meča:

16. nov 2022 • 15:16

6:4, 6:1 – Kraj! Đoković je deklasirao Rubljova!

Meč nije trajao ni 70 minuta, a Novak je rezultatom 6:4, 6:1 deklasirao Rubljova i plasirao se u polufinale Završnog turnira u Torinu!

6:4, 3:1 – Rus se upisao u drugom setu

I sada je moglo da bude problema za Rubljova, ali je Đoković popustio na 40:40 i Andrej je došao do prvog gema u drugom setu. Rezultat je 6:4, 3:1.

6:4, 2:0 – Novak napravio novi brejk!

Ušao je Đoković u glavu rivalu i napravio novi brejk. Sada je u seriji od četiri dobijena gema, a osvojio ga je veoma pametno. Mirno je čekao šansu, posebno na drugi servis Rusa i išao ka vođstvu. Imao je sreće da je Andrej promašio smeč na mreži, onda sačekao još jednu grešku i otišao na 6:4, 2:0.

6:4, 1:0 – Đoković sigurno započeo i drugi set

Možda i najteži gem za Novaka od početka susreta. Prvi put je Rubljov prvi došao do 30, ali je tu stao. Sledeća tri poena dobio je petostruki šampion ovog turnira i poveo 6:4, 1:0.

6:4 – Đoković dobio prvi set!

Samo jedna prilika je bila potrebna najboljem srpskom sportisti. Pomogao mu je malo Rubljov, koji je posustao u poslednjem gemu i sa nekoliko grešaka se našao u nevolji.

Jednom takvom je dozvolio Novaku brejk priliku, koja je ujedno bila i set lopta. Usledio je fantastičan ritern iz bekhenda po paraleli za dobijanje prvog seta (6:4).

Ćerka Tara gleda tatu

U publici je i Novakova supruga Jelena sa ćerkom Tarom i sinom Stefanom.

4:4 – Prvo izjednačenje u meču tek u osmom gemu

Prvi put od početka meča jedan gem je došao do "đusa" (izjednačenje). I to je Novak uspeo da učini na servis rivala, koji je imao 40:0. Međutim, onda se Rus sjajno odbranio posle napada Đokovića i, potom, šestim asom, vratio egal – 4:4.

3:3 – Kao da gledamo meč Iznera i Karlovića

Niko nije očekivao da će početna faza duela između Đokovića i Rubljova ličiti na okršaj Džona Iznera i Iva Karlovića. Od prvih 25 poena, čak 10 su bili asovi, što je neverovatan procenat. Obojica imaju po pet neodbranjenih servisa i trenutno ih ništa ne deli ni na semaforu – 3:3.

2:2 – Andrej kao "puška", bez šansi za riternere

Izuzetno brz početak susreta u "Pala alpitur" areni. Obojica serviraju veoma dobro, a to se posebno može reći za Rusa. Nanizao je tri neodbranjena početna udarca i izjednačio na 2:2 u gemovima.

1:1 – Rus uzvraća istom merom

I Rubljov je odlično startovao u drugom meču u Torinu. Poeni nisu dugo trajali, izuzetno je servirao i sa "nulom" došao do 1:1 u gemovima.

1:0 – Dobar početak Novaka

Odlično je svetski "broj 7" započeo ovaj duel. Odservirao je tri sigurna servisa i došao do 40:0. Napravio je grešku bekhendom, ali se brzo ispravio i poveo 1:0.

Počeo meč Đokovića i Rubljova

Na servisu je Novak Đoković.

Ulazak na teren jednog od najvećih igrača svih vremena

Njegovo ime je Novak Đoković...

Trenutno stanje na tabeli crvene grupe

Detalj sa poslednjeg meča Srbina i Rusa

Duel je odigran u Beogradu, kada je Rubljov razočarao domaće pristalice i savladao Novaka u finalu Srbija opena.

Srbin i Rus se sastaju treći put

Đoković je trijumfovao prošle godine na istom ovom mestu sa 6:3, 6:2, dok je Rubljov pobedio u finalu Srbija opena ove sezone sa 6:2, 6:7, 6:0.

Dobrodošli na tekstualni prenos meča Đokovića i Rubljova

Dobrodošli na tekstualni prenos meča između Novaka Đokovića i Andreja Rubljova u okviru crvene grupe Završnog turnira u Torinu.