Obradović pred Albu: Dva poraza nisu bitna, nešto drugo mene brine

Crno-beli su izgubili prošlog vikenda protiv Igokee, a onda i u sredu protiv Bajerna, pa će protiv berlinskog tima imati dodatnu motivaciju da zabeleže trijumf

Košarkaši Partizana u petak od 20.45 dočekuju Albu iz Berlina u meču 9. kola Evrolige, što će biti prilika da se popravi učinak u nedelji "duplog kola".

Crno-beli su u sredu uveče izgubili u Minhenu od Bajerna, što je bio njihov peti poraz u Evroligi, a trener Željko Obradović želi da vidi iskorak u igri svog tima.

"Ozbiljna utakmice, bez obzira što je Alba na tabeli u toj poziciji u kojoj je, ali je mnoge utakmice izgubila u završnici. Imaju kvalitet, znaju da igraju i igraju specifičnu košarku. Isti je trener kao prošle godine. Imali smo to iskustvo u prvoj utakmici prošle godine smo odigrali veoma slabo, a ovde mnogo bolje u Beogradu, tako da se nadamo da ćemo reagovati i da ćemo odigrati utakmicu svih 40 minuta dobro - to je neophodno", rekao je Obradović.

Uprkos dva poraza u nizu, uključujući i onaj protiv Igokee u ABA ligi, Obradovića ipak više brinu neke druge stvari.

"Dva poraza uopšte nisu bitna. Bajern je imao četiri vezana, pa je odigrao kako je odigrao. Nemamo vremena ni da patimo ni da se radujemo. Pripremaš se za sledeću utakmicu, analiziraš, probaš da dopreš do igrača, probaš da probudiš neke stvari u njima, da svi budu na istoj liniji i to je ono što nam fali. Što imamo uspone i padove tokom utakmica i naravno, detalji koji su dosad bili prisutni i zbog kojih smo gubili utakmice. Odbrambeni skok i u trenucima kada se lomi utakmica se odigra pametnije. Neke utakmice smo odigrali izuzetno pametno i dobro odigrali, znali kako da napadamo, a bilo je trenutaka i kada nismo to znali da radimo. U tom smislu se rade sve moguće korekcije", poručio je Željko Obradović.