Sport

Alkaraz: Novak je najbolji na svetu, trenutno

Španski teniser Karlos Alkaraz, nakon pobede nad Danilom Medvedevom izjavio je da je srećan povodom plasmana u polufinale Završnog mastersa u Torinu, kao i da jedva čeka duel sa Novakom Đokovićem, kog smatra najboljim teniserom na svetu
Alkaraz: Novak je najbolji na svetu, trenutnoGetty © Valerio Pennicino

Alakraz je savladao Medvedeva sa 6:4, 6:4 i tako izborio prvo mesto u "crvenoj" grupi na mastersu u Torinu.

"Veoma sam srećan. Sjajno je igrati ovde, prvi put u polufinalu. Igrao sam odličan tenis poslednja dva meča. Bilo je teško na početku. Teška je priprema za meč protiv igrača kakav je Danil. Jučerašnji trening je bio dobar i sve što sam uradio pre duela je bilo perfektno", rekao je Alkaraz.

Španski teniser otkrio je ključ pobede protiv ruskog tenisera.

"Najvažnije je bilo što sam ostao snažan mentalno. Bilo je nekoliko gemova na moj servis kada sam se mučio. On je sjajno riternirao i stavljao pritisak na mene. To je bilo najvažnije, da dam sebi šansu", smatra Alkaraz.

Rival u polufinalu biće mu Novak Đoković, za koga je Alakraz rekao da je najbolji na svetu.

"To je jedan od najtežih izazova. Protiv Novaka u polufinalu turnira koji je osvajao šest puta. Novak je Novak, on je najbolji na svetu, trenutno. Izgubio je samo šest mečeva, to znači da je neverovatan. Probaću da odigram svoj najbolji tenis, baš kao što sam uradio u prethodnim mečevima", zaključio je Alkaraz.

Polufinale između najboljeg na svetu - Đokovića, i drugog na ATP listi - Alkaraza, na programu je u subotu od 21.00.

image