UEFA zabranila minut ćutanja za žrtve u Izraelu, a igrači ipak pronašli način

Utakmica između Poljske i Izraela počela je na neobičan način

Uoči susreta mladih fudbalskih reprezentacija Poljske i Izraela, Evropska fudbalska unija (UEFA) zabranila je održavanje minuta ćutanja zbog izraelskih žrtava u ratu na Bliskom istoku.

Ipak, igrači dva tima i glavni sudija Kačevski pronašli su način kako da doskoče vrhu UEFA i taj minut ćutanja zapravo održe.

Kada je arbitar u Lođu označio početak susreta, fudbaleri Poljske i Izraela samo su ostali na svojim mestima na terenu i mirno, spuštenih glava, sačekali da prođe prvi minut utakmice, čime su odali poštu izraelskim žrtvama.

UEFA do sada nije objasnila zbog čega je odbila pomenuti zahtev, ali treba imati u vidu da su novi sukobi Izraela i Palestine počeli 7. oktobra, kao i da nije pošteno da se "ignoriše druga strana", koja je takođe oštećena.

Ovime UEFA nije želela da zauzima zvaničan stav, a teško da će iko biti sankcionisan zbog ovakvog početka utakmice u Lođu. Inače, Poljska je u ovom susretu slavila 2:1 i imaju maksimalnih 12 bodova posle četiri meča, dok je Izrael izgubio oba dosadašnja meča.