Sport

Đoković nakon plasmana u polufinale završnog turnira: Jedan od najboljih nastupa ove godine

Novak Đoković smatra da je u meču crvene grupe Završnog turnira u Torinu, protiv Andreja Rubljova, odigrao jednu od najboljih partija ove godine.
Đoković nakon plasmana u polufinale završnog turnira: Jedan od najboljih nastupa ove godineGetty © Valerio Pennicino

Đoković je u meču crvene grupe pružio još jednu fantastičnu partiju i pobedio ruskog igrača Andreja Rubljova, rezultatom 6:4, 6:1.

"Odigrao sam odlično, bez sumnje jedan od mojih najboljih nastupa ove godine, ako ne i najbolji. Igrao sam protiv izuzetnog igrača, uspeo sam da pronađem pravi stav i pravu igru. U prvom setu, kada smo imali dugačke razmene, rekao sam sebi da će šanse doći... Osetio sam njegov pad energije u drugom setu, iskoristio momentum i došao do pobede", rekao je Novak posle meča.

Novaka je bodrila porodica sa tribina, što ga posebno raduje.

"Nadam se da će biti još ovakvih prilika, gde me i sin i ćerka gledaju od prvog do poslednjeg poena. Presrećan sam što su bili i to mi je bila najveća motivacija." 

Novak se plasirao u polufinale Završnog turnira, ali će u poslednjem meču grupne faze odigrati još jedan meč, protiv Danila Medvedeva.

"Drago mi je da sam se plasirao u polufinale, ali pritisak da se dobije svaki meč je uvek prisutan... Neće biti šetnja kroz park, uvek se ide na pobedu bez obzira ko je preko puta mreže. Radujem se tom meču", rekao je Đoković.

image