Sport

Novak na specijalan način proslavio pobedu – u zagrljaju Stefana i Tare

Novak Đoković na najlepši mogući način proslavio je pobedu nad Andrejom Rubljovom i plasman u polufinale Završnog turnira u Torinu.
Novak na specijalan način proslavio pobedu – u zagrljaju Stefana i Tare© Screenshot/Tennis TV

Spektakularni Novak je deklasirao Rubljova rezultatom 6:4, 6:1 i tako došao do drugog trijumfa na takmičenju osmorice najboljih.

On je veliki uspeh proslavio sa porodicom, a odmah je otišao u zagrljaj ćerke Tare, sina Stefana i supruge Jelene.

Kako kaže, ovo je možda i prvi meč da su njegova deca zajedno gledala čitav meč u kojem je učestvovao.

"Lepo je što su uz mene. I prvi meč su gledali do poslednjeg minuta, ali su bili pospani. Danas su sve lepo ispratili. To mi je najvažniji motiv, što me gledaju i što slavimo pobede zajedno. Moj sin igra tenis, gleda, prati ga, kao i ćerka i to me čini srećnim", istakao je Đoković.

Svetski "broj 7" sada mirno čeka poslednju rundu i duel protiv još jednog Rusa – Danila Medvedev. Rubljov će na megdan Stefanosu Cicipasu.

"Nisam imao priliku da imam ćerku i sina pored moje žene i da me gledaju od prvog do poslednjeg poena. Nadam se da će biti još ovakvih prilika. Posebno za sina, koji voli tenis, prati i dolazi na treninge... Njihovo prisustvo mi donosi sklad, harmoniju i mir, koji mi pomažu da skrenem misli sa turnira. Očekivanja su uvek velika. Zasad sve prolazi kako smo očekivali", dodao je Novak za Sport Klub.

U četvrtak su na programu poslednji mečevi zelene grupe, a sastaju se Rafael Nadal – Kasper Rud, odnosno Feliks Ože-Alijasim – Tejlor Fric.

Turnir u Torinu igra se za nagradni fond od 14.750.000 dolara.

image