Sport

Alkaraz: Nisam na Novakovom nivou, ne znam šta da radim

Drugi teniser sveta je posle ubedljivog poraza bio svestan da je od Srbina dobio tenisku lekciju
Alkaraz: Nisam na Novakovom nivou, ne znam šta da radimGetty © Clive Brunskill / Staff

Novak Đoković je u polufinalu Završnog turnira u Torinu održao pravu lekciju Karlosu Alkarazu i pokazao mladom Špancu da ni posle fenomenalne sezone kakvu je imao - ne može da priđe nedodirljivom Srbinu.

Alkaraz je osvojio samo pet gemova u meču u kom je izvanredno servirao, pa mu posle subotnjeg poraza nije ostalo ništa drugo nego da prizna da je trenutno daleko od Đokovićevog nivoa.

"On je sjajan, igra na tako visokom nivou tokom celog meča, kvalitet udaraca je neverovatan, šalje duboke udarce, teško je napraviti prednost. Još jednom je pokazao zašto je najbolji na svetu", rekao je Španac.

Alkaraz ističe da ne može da shvati šta je potrebno još da uradi da bi dobijao ovakve mečeve sa Novakom.

"Teško mi je da pričam o tome, teško mi je i posle meča da shvatim, nisam na njegovom nivou na terenu. Igrao sam sjajne mečeve na Vimbldonu, u Sinsinatiju, na Rolan Garosu i tada sam osećao da sam na tom nivou, čim smo izašli na teren osetio sam da moram više da vežbam i da budem bolji igrač. Iskusniji je, igrao je na ovom turniru više puta, neverovatan je. Ne radi se o servisu, sjajno riternira, neverovatan je. Rekao sam, gura te do limita do poslednje lopte, imao sam neke sjajne poene, ali bih onda napravio nekoliko grešaka. Igrač kao što je Novak, protiv njega ne možete tako", dodao je teniser iz El Palmara.

Na pitanje šta mu je "plan B", rekao je da još ne zna odgovor.

"Ne znam šta da kažem, verovatno da trčim više i da ubacujem loptice u teren, da igram duže poene. Protiv takvog igrača kao što je Novak to nije dovoljno. Morao sam da stavim sebe u poziciju da napadnem više ili da igram još agresivnije, ako grešim, da je to isto. Protiv takvog igrača moraš 100 odsto, da budeš na ivici, na liniji, ako to ne radiš, mrtav si", poručio je Karlos Alkaraz.

image