Novak je najavio da će osvojiti Torino - stao pred kamere i rekao što niko nije smeo

Kada najboljeg tenisera u istoriji pred početak takmičenja pitate da nešto hrabro prognozira, on nema problem da kaže da će podići pehar. I da na kraju to zapravo i uradi

Novak Đoković je osvojio Završni turnir ATP sezone po sedmi put u karijeri pobedivši Janika Sinera u nedelju uveče u velikom finalu, čime je postao apsolutni rekorder i u toj kategoriji.

Ali ako ima nekoga ko je iznenađen takvim ishodom - ne bi trebalo da bude. Jer, Novak Đoković je još pre početka takmičenja stao pred kamere i izjavio da će osvojiti turnir u Torinu.

Organizatori turnira su uoči početka takmičenja pitali osmoricu učesnika za "smele prognoze" nečega što će se dogoditi u narednih sedam dana. I jedino je Đoković imao hrabrosti da tipuje na sebe i pošalje jasnu poruku svim rivalima.

"Ako ne želim da budem skroman i iskren, osvajam turnir. A ako želim da budem skroman, takođe ću osvojiti turnir", rekao je samopouzdani Đoković s osmehom na licu.

Za to vreme, njegovi rivali nisu ni razmišljali u tom smeru, pa su najavljivali tesne mečeve, broj as udaraca koje će odservirati i tome slično. Jedino je Novak znao šta im se sprema.