Sport

Ivanišević šokirao: Đoković je nestao usred turnira, nismo znali da li će igrati

Novak Đoković je u nedelju uveče po sedmi, rekordni put osvojio Završni turnir ATP sezone pobedom nad Janikom Sinerom 6:3, 6:3 i tako potvrdio da još dugo namerava da vlada najvećim teniskim turnirima
Ivanišević šokirao: Đoković je nestao usred turnira, nismo znali da li će igratiGetty © Clive Brunskill / Staff

U sezoni u kojoj je osvojio tri grend slema i igrao finale četvrtog, Đoković je pridodao i trofej iz Torina, peti najveći turnir sezone. Osvojio je sedam turnira iako ih je odigrao samo 12 u čitavoj godini, pa nije ni čudo da je njegov trener Goran Ivanišević prezadovoljan.

Osvajač Vimbldona iz 2001. godine je u razgovoru sa medijima u Torinu otkrio i da je Đoković posle poraza od Sinera u grupnoj fazi Završnog turnira jednostavno - nestao.

"Kako ja da se ljutim na najboljeg igrača u istoriji? Mogu samo da se ljutim kad bez razloga viče na nas. Uvek se trudi da pobedi, nije lako sa njim kad izgubi. U utorak je lako izgubio meč, u sredu ga uopšte nismo videli, tek u četvrtak, nismo znali šta se dešava. Nismo znali da li idemo kući, da li se zagrevamo za Hurkača, samo smo sedeli. Onda smo saznali da će da igra. Čim mu tu nešto 'klikne', kao svako ljudsko biće, bori se sa sobom, donosio je dobre odluke, ostao smiren. Tri slema je osvojio, prvi je, ima motivaciju. Sa porodicom sam bio u šopingu, za mene je ta sreda bila lepa i opuštena. Sad sam ovde sa vama i slavim", rekao je Ivanišević posle finala u Torinu.

Splićanin ističe da je uoči početka polufinala protiv Karlosa Alkaraza znao da će Đoković "razbiti" mladog Španca.

"Vidite u njegovim očima promenu, u svlačionici, na treningu, traninzi su pozitivni. Kada je izašao na teren protiv Alkaraza, od prvog poena je bodrio sebe, stegnuta pesnica bila je tu. Ne možete da dobijete Karlosa tek tako, jeste promašivao mnogo, ali čak i da igra sa levom rukom, teško ga je dobiti tako lako", u svom stilu je rekao Ivanišević, a potom je govorio i o finalu.

"Novaka teško možete da dobijete dva puta u istoj nedelji. Taktički je igrao drugačije nego u utorak, Janik je imao veliki pritisak i Đoković je to iskoristio. Ako sumnjate imalo u sebe protiv Novaka, onda to nije dobro za vas. Kao kada se suočite sa lavom, poješće vas za dve sekunde."

Naredne sezone će Đoković pred sobom imati dva teška rivala u Alkarazu i Sineru, uveren je Ivanišević.

"Obožavam Janika, pratim njegovu igru od kad je bio junior, imam veliko poštovanje za njega, sviđa mi se njegov tenis. Napredovao je mnogo, unapredio je servis, izlazak na mrežu, igra bolje voleje. Videli smo Janika koji je sposoban da osvoji slem, igrao je neverovatan tenis ove nedelje. Videli smo drugačijeg Novaka. Dva mlada igrača su dva koraka ispred ostalih, Alkaraz i Siner. Oni su budućnost tenisa", poručio je Goran Ivanišević.

image