Đoković potvrdio da može da uđe u Australiju: Olakšanje i veliki novogodišnji poklon

Olakšanje – to je reč koju je upotrebio Novak Đoković kada je upitan kako je reagovao na vest da mu je ukinuta trogodišnja zabrana ulaska u Australiju.

Đoković će moći da se takmiči na predstojećem Australijan openu pošto su tamošnje vlasti odlučile da odustanu od kazne koju je dobio zbog deportacije u januaru.

Novak je po australijskom zakonu, zbog deportacije iz zemlje, dobio zabranu ulaska na teritoriju Australije u trajanju od tri godine, ali je novi ministar za imigracije Andrju Džajls poništio.

Prvo su tu vest preneli lokalni mediji, potom je potvrdio i Bi-Bi-Si, a onda i Đoković, koji je rekao da je osetio veliko olakšanje.

"Naravno da sam bio veoma srećan juče kada sam primio te vesti. Osetio sam olakšanje znajući kroz šta smo moji ljudi i ja prošli ove godine u Australiji i posle svega toga. Bolje vesti sigurno da nisam mogao da primim", rekao je Đoković u Torinu.

Devetostruki šampion na grend slemu u Melburnu nada se da bi mogao i do dvocifrene titule.

"Ovo je sjajan novogodišnji poklon. Radujem se odlasku u Australiju i nadam se još jednom uspešnom Australijan openu. To je moj najuspešniji grend slem. Neke od najlepših uspomena sam stvorio na tom terenu i nadam se da ću uspeti ponovo."

On je odigrao odlično protiv Andreja Rubljova u drugom kolu Završnog turnira u Torinu.

"Da li je to uticalo na moju igru danas? Voleo bih da verujem da jeste, zašto da ne? Ipak, mislim da nije previše, jer znam kako treba da se spremam za meč", dodao je srpski igrač.

Australijan open na programu je od 16. do 29. januara sledeće godine.