Sport

Ivanović: Igračima je potrebno strpljenja i vere

Novi trener košarkaša Crvene zvezde Duško Ivanović dan pre utakmice sa Asvelom rekao je da je njegovim igračima potrebno strpljenje i vera.
Ivanović: Igračima je potrebno strpljenja i vere© Euroleague

"Momci imaju predispoziciju da rade, kao što sam video i ranije - čvrsti su. Ono što sam primetio na dosadašnjim utakmicama i za ova dva treninga, potrebno im je strpljenja i vere. Kada bi to imali sutra, mnogo bi nam pomoglo", rekao je Ivanović.

Košarkaši Crvene zvezde u petak od 19 časova dočekuju Asvel u okviru osmog kola Evrolige.

Ivanović ističe da je promena trenera tokom sezone uvek nezgodna.

"Nisam pokušavao da menjam puno, ne bi to imalo efekta. Menjam neke detalje u odbrani i malo u napadu, ali pre svega nam treba strpljenje i vera", rekao je Ivanović.

Dodaje da Asvel ima dugačku klupu i ekipu koja igra agresivno 40 minuta.

"Asvel je ekipa koja igra veoma brzo, agresivno u tranziciji, u situaciji jedan na jedan. Imaju veliki broj igrača koji mogu da reše situacije jedan na jedan, košarkaše koji imaju izvanredne procente šuta za tri poena i Fala koji je dominantan u reketu. Izvanredno koriste kvalitete koje imaju", zaključio je Ivanović.

Crvena zvezda se trenutno nalazi na 18 mesto na tabeli Evrolige sa sedam poraza i jednom pobedom, dok je Asvel na 17. mestu sa tri pobede i četiri poraza.

image