Sport

Srbija sa Đokovićem kreće po "salataru": Poznat raspored dana u Dejvis kupu

Dejvis kup reprezentacija Srbije u četvrtak ne pre 16.00 časova igra svoj četvrtfinalni okršaj protiv selekcije Velike Britanije na završnom takmičenju u Malagi
Srbija sa Đokovićem kreće po "salataru": Poznat raspored dana u Dejvis kupuGetty © Aitor Alcalde / Stringer

Finalna sedmica Dejvis kupa za 2023. godinu već je donela dvoje polufinalista u Australiji i Finskoj, a u četvrtak će biti poznata i preostala dva tima.

Dan u Malagi otvaraju mečevi Italije i Holandije. Prvo će na teren Lorenco Muzeti i Botik van de Zandšulp, a potom Janik Siner i Talon Grikspor. Nakon toga će uslediti dubl i ekipa koja prva stigne do dve pobede biće potencijalni rival Srbije.

A onda sledi ono glavno. Srbija protiv Velike Britanije ne bi trebalo da prvi meč započne pre 16.00 časova, a na teren će Dušan Lajović i Džek Drejper. Nakon toga, najbolji teniser sveta Novak Đoković igra protiv Kamerona Norija.

Za sada su za dubl prijavljeni Laslo Đere i Miomir Kecmanović protiv Džoa Salisburija i Nila Skupskog, ali ostaje da se vidi hoće li tu biti nekih promena.

Upravo je dubl najveći problem Srbije u borbi za samu završnicu u Dejvis kupu. Ti dueli često umeju da prelome pitanje pobednika, a Srbija nema nijednog klasičnog dubl igrača, pa će selektor Viktor Troicki morati da improvizuje u svojim izborima.

Ukoliko Srbija eliminiše Veliku Britaniju, u subotu će igrati polufinale protiv boljeg iz duela Italije i Holandije.

image