Sport

Đoković dobio najvažniju vest - ministar potvrdio da će igrati u Australiji

Australijski ministar za imigraciju potpisao je dokument po kojem više ne postoji nikakva smetnja da Novak Đoković učestvuje na Australijan openu 2023. godine.
Đoković dobio najvažniju vest - ministar potvrdio da će igrati u AustralijiGetty © Quinn Rooney

Odlična vest za Novaka Đokovića stigla je iz Australije. Iako je najbolji srpski teniser prethodno potvrdio da će učestvovati na prvom grend slemu naredne sezone u Melburnu, sada je stigla i zvanična potvrda tamošnjih vlasti.

Australijska vlada potvrdila je u četvrtak da je poništila trogodišnju zabranu ulaska u državu srpskom teniseru Novaku Đokoviću.

Novi ministar imigracija Endru Džajls poništio je srpskom teniseru trogodišnju zabranu ulaska u Australiju, uz napomenu da više ne postoji osnov da mu bude zabranjen ulaz u zemlju.

"Gospodinu Đokoviću je naknadno odobrena privremena viza za ulazak u Australiju", saopštio je Džajls u zvaničnom dokumentu.

Novak je u januaru ove godine bio deportovan iz Australije nakon što su tamošnje vlasti odlučile da mu ne dozvole ostanak u zemlji zbog činjenice da nije vakcinisan protiv korona virusa. Iako je Đoković na prvom suđenju bio pušten da ostane u zemlji, u novom procesu je tadašnji ministar za imigraciju uspeo da pobedi i deportuje Đokovića na osnovu toga da bi prisustvo Srbina u zemlji "moglo da utiče na porast antivakserskih stavova među stanovništvom".

U međuvremenu se vlast u Australiji promenila, a sva kovid-19 ograničenja u vezi sa ulaskom u državu su ukinuta, pa je tako suspendovana i Đokovićeva zabrana. To znači da će Đoković u januaru igrati u Melburnu na Australijan openu koji se održava od 16. do 29. januara, gde će imati priliku da se bori za svoj 10. trofej na turniru, a ukupno 22. grend slem.

image