Đoković dobio najvažniju vest - ministar potvrdio da će igrati u Australiji

Australijski ministar za imigraciju potpisao je dokument po kojem više ne postoji nikakva smetnja da Novak Đoković učestvuje na Australijan openu 2023. godine.

Odlična vest za Novaka Đokovića stigla je iz Australije. Iako je najbolji srpski teniser prethodno potvrdio da će učestvovati na prvom grend slemu naredne sezone u Melburnu, sada je stigla i zvanična potvrda tamošnjih vlasti.

Australijska vlada potvrdila je u četvrtak da je poništila trogodišnju zabranu ulaska u državu srpskom teniseru Novaku Đokoviću.

Novi ministar imigracija Endru Džajls poništio je srpskom teniseru trogodišnju zabranu ulaska u Australiju, uz napomenu da više ne postoji osnov da mu bude zabranjen ulaz u zemlju.

"Gospodinu Đokoviću je naknadno odobrena privremena viza za ulazak u Australiju", saopštio je Džajls u zvaničnom dokumentu.

Novak je u januaru ove godine bio deportovan iz Australije nakon što su tamošnje vlasti odlučile da mu ne dozvole ostanak u zemlji zbog činjenice da nije vakcinisan protiv korona virusa. Iako je Đoković na prvom suđenju bio pušten da ostane u zemlji, u novom procesu je tadašnji ministar za imigraciju uspeo da pobedi i deportuje Đokovića na osnovu toga da bi prisustvo Srbina u zemlji "moglo da utiče na porast antivakserskih stavova među stanovništvom".

U međuvremenu se vlast u Australiji promenila, a sva kovid-19 ograničenja u vezi sa ulaskom u državu su ukinuta, pa je tako suspendovana i Đokovićeva zabrana. To znači da će Đoković u januaru igrati u Melburnu na Australijan openu koji se održava od 16. do 29. januara, gde će imati priliku da se bori za svoj 10. trofej na turniru, a ukupno 22. grend slem.